Consilierii judeţeni giurgiuveni au aprobat, vineri, 22 martie, în şedinţa ordinară, un proiect de hotărâre în acest sens.

Astfel, potrivit expunerii de motive a proiectului menţionat, pentru buna funcţionare a secţiei Boli Infecţioase- Compartimentul HIV din cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă Giurgiu, a spaţiilor corespunzătoare funcţionării structurilor şi pentru îndeplinirea tuturor condiţiilor necesare respectării, atât a normelor sanitare, cât şi a normelor constructive în vigoare, a fost realizată documentaţia tehnico-economică pentru obiectivul de investiţii menţionat.

„Conform normelor în vigoare, spitalele trebuie să aibă propriile compartimente sau secţii de boli infecţioase cu capacitate de izolare a pacienţilor infectaţi/colonizaţi cu germeni cu rezistenţp la antibiotice, pentru limitarea circulaţiei germenilor şi a transferurilor între diverse unităţi sanitare. Recomandarea este să existe un număr suficient de saloane cu unul, maximum două paturi disponibile pentru izolarea pacienţilor cu infecţie suspectată/confirmată(…). În cadrul SJU Giurgiu funcţionează Secţia de Boli Infecţioase şi Compartimentul HIV în corpurile de clădire C 14 şi C 21(…)”, se arată şi în referatul proiectului CJ Giurgiu.

Conform aceleiaşi surse, în aceste două corpuri, nu sunt respectate prevederile şi normativele actuale cu privire la circuitele funcţionale, ceea ce impune recompartimentarea, reabilitarea, modernizare şi extinderea spaţiilor existente pentru asigurarea tuturor funcţionalităţilor impuse de normativele în vigoare în domeniul construcţiilor şi al unităţilor spitalicenţi şi pentru a corespunde cu normele igienico-sanitare de autorizare.

„Deoarece corpul C21 se află într-un stadiu avansat de degradare şi nu este dotat în mod corespunzător pentru o bună funcţionare, pentru consolidarea, extinderea şi modernizarea acestuia metodologia este greoaie, costurile de execuţie sunt ridicate(…). Conform expertizei tehnice întocmite, se recomandă demolarea întregului corp şi construirea unuia nou care să corespundă cerinţelor actuale de exploatare(…). Până la finalizarea construirii corpului nou propus, Secţia de Boli Infecţioase îşi va muta activitatea provizoriu în cinci spaţii amplasate în curtea SJU Giurgiu, în apropierea corpului de clădire C 14”, se mai arată în referat.

De altfel, consilierii judeţeni giurgiuveni au aprobat, tot azi, un proiect privind desfiinţarea clădirii C21.


Întregul proiect de Hotărâre referitor la Secţia de Boli Infecţioase poate fi studiat AICI.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.