Ministrul Economiei, giurgiuveanul Niculae Bădălău, a postat, marţi, 19 martie, pe pagina sa de Facebook, un nou mesaj referitor la evenimentul ce a avut loc ieri, la Craoiva.

„Forumul industriei auto, eveniment marcant pe agenda Ministerului Economiei, în cadrul președinției României a Consiliului Uniunii Europene a beneficiat de prezența Primului Ministru Viorica Dăncilă, a Comisarului European pentru piață internă, industrie, antreprenoriat și IMM-uri, Elzbieta Bienkowska, a Vice prim ministrului Grațiela Gavrilescu, a ministrului Radu Oprea și a înalților reprezentanți ai autorităților județului Dolj și ai municipiului Craiova, precum si de prezența eurodeputaților romani, a reprezentanților de nivel înalt din partea industriei si ai mediului de afaceri.

Forumul industriei auto a adus in discuție tendințele din acest sector către electrificare, reducerea emisiilor poluante, automatizarea si conectarea vehiculelor.

Apreciem realizările tehnologice si eforturile investiționale anunțate de reprezentanții industriei auto naționale. Suntem alături de industria națională in acest proces de complex de transformare si dezvoltare.

Am luat nota de Foaia de parcurs către vehicule curate adresata statelor membre care a fost prezentata azi de Comisarul Elzbieta Bienkowska. Industria trebuie sa pună in aplicare masuri cu efect pe termen lung, care sa permită trecerea la vehicule automate si conectate fără emisii poluante.

Am discutat despre necesitatea infrastructurii de transport si a rețelelor de alimentare a vehiculelor electrice si despre acțiunile necesare care sa contribuie la procesul de transformare a industriei.

Dezvoltarea si producția bateriilor electrice pentru industria auto este un proiect de interes European in care Romania dorește sa se implice cat mai mult, pentru a contribui activ la dezvoltarea vehiculelor electrice, automate si conectate.

Panelurile pe care le-am organizat in cadrul Forumului – Vehicule curate pentru viitor, Calea către vehicule conectate si automate si Competitivitate globala pentru ca Europa să rămână competitiva, au reunit reprezentanți de prestigiu ai industriei europene și naționale.

Vă prezint în cele ce urmează, pe scurt, ideile rezultate din dezbaterile care au avut loc în aceste paneluri:

Competitivitatea nu este o opțiune, este un obiectiv la care putem ajunge prin îmbunătățirea proceselor de producție, standardizare, si calificare profesionale,
Inovarea, cercetarea, transformarea digitala si automatizarea contribuie direct la competitivitate,
Este necesar un cadru legislativ stabil si predictibil care sa permită industriei sa se adapteze la cerințele acestuia,
Politica de resurse umane este un element strategic in competitivitate.
Procesul Brexit va necesita o atenție deosebita pentru soluționarea impactului asupra industrie si balanței comerciale.

Mulțumesc tuturor pentru participare!
Vom continua să lucrăm împreună pentru a crește competitivitatea industriei naționale si europene!”, a scris Niculae Bădălău, pe Facebook.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.