Ministrul giurgiuvean al Economiei, Niculae Bădălău, a postat pe pagina sa de Facebook un mesaj referitor la întâlnirea de astăzi:

„Întâlnire de lucru cu Radioactiv Mineral Măgurele SA și importanți actori economici internaționali – LEM Resources SRL și Leading Edge Materials Canada – implicați în activități miniere privind resursele minerale necesare fabricării bateriilor industriale de ultima generație.

Aprofundarea domeniului metalelor rare, disperse și critice și evaluarea modului în care acestea pot contribui la dezvoltarea economică a României, constituie o prioritate pentru Ministerul Economiei.
Doar pentru acoperirea cererii din UE este nevoie de 20 de ”gigafabrici” – instalații de producție pe bază de baterii de mari dimensiuni. Pentru Europa, producția de baterii este un imperativ strategic pentru tranziția către energie curată și pentru competitivitatea sectorului auto.

Conform studiilor europene 1 din 20 de angajați din Europa lucrează în sectorul auto-motive, sector care se îndreaptă către o industrie modernă, bazată pe electromobilitate și pe eficiență energetică”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.