Ministrul Economiei, giurgiuveanul Niculae Bădălău, notează, pe pagina sa de Facebook:

„Analiza datelor statistice demostrează că programul de guvernare al PSD a activat 5 (cinci) motoare de creștere economică în 2018; al șaselea intră-n funcțiune din acest an.
Agricultura, IT&C, Industria, Comerțul și Tranzacțiile imobiliare au fost motoarele de creștere ale anului trecut:
· ca volum, cel mai important motor a fost agricultura +9,9%.
· ca valoare, pe primul loc este industria cu realizări de peste 222 de miliarde de lei.
· remarcabilă este contribuția domeniului IT care a crescut cu 7 procente în 2018 față de 2017 și a avut realizări de aprope 50 de miliarde de lei.

Performanțele consistente ale fiecărui domeniu care a asigurat creșterea economică au fost posibile grație măsurilor guvernării actuale:
· În agricultură rezultatele record, atât în 2017 cât și 2018, au fost posibile grației acordării integrale și în avans a subvențiilor, a investițiilor masive și punerii în funcțiune a sistemelor de irigații și antigrindină, a programelor de sprijin pentru legumicultori și fermieri.
· În IT&C au dat roade scutirea de impozit pe profit, extinderea scutirii de impozit pe venit inclusiv asupra angajaților cu studii medii, nu doar superioare.
· Industria a beneficiat de climatul propice dezvoltării afacerilor, reducerea fiscalității, stabilitatea/creșterea economică.
· Comerțul, la rândul său, a fost impulsionat de creșterea puterii de cumpărare a oamenilor ( +20%) urmare a majorărilor de pensii și salarii.

În acest an, pe fondul alocării celor mai mari resurse pentru investiții – sunt 15 miliarde de lei ÎN PLUS față de 2018 – și a facilităților acordate, inclusiv a creșterii salariului minim brut la 3000 de lei, va porni si motorul construcțiilor și este de așteptat că aibă o contribuție pozitivă (+0,4%) în creșterea economică”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.