Cel puţin aşa relevă datele unei statistici realizate de către reprezentanţii Primăriei Giurgiu, informaţii postate pe pagina de Internet a instituţiei menţionate.

Astfel, conform sursei citate, circa 26.400 de giurgiuveni locuiesc la bloc, în 16.424 de apartamente, din care 14% sunt nelocuite, 2% locuite parțial și 77% locuite permanent.

Statistica a fost realizată de angajaţii Direcției de Servicii Publice, în urma unei ample acțiuni de inventariere realizate în perioada 1-28 februarie 2019.

“Şase echipe mixte de monitori, angajați ai Primăriei Giurgiu, s-au deplasat în teren, la sediile asociațiilor de proprietari sau la domiciliul cetățenilor, în zonele repartizate, completând o serie de documente prin care s-a dorit întocmirea unei statistici reale, comparată ulterior cu cea primită de la Compartimentul Energetic și Asociații de Proprietari.

Astfel, s-a constatat existența unui număr mai mic de asociații de proprietari și tot mai multe blocuri care nu mai au o astfel de structură de organizare și reprezentare, au fost identificate apartamentele nelocuite sau parțial nelocuite și s-a putut stabili o imagine clară a ocupării apartamentelor din municipiu”, se arată în material.

În concluzie, cele mai relevante date statistice care au reieșit în urma acțiunii din teren sunt acelea că 3.456 de apartamente sunt nelocuite, 261 temporar locuite și doar restul de 12.707 sunt locuite permanent.
De asemenea, din totalul de 26.376 de locuitori la bloc, 2344 sunt chiriași.

Sursă foto: Historia

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.