În data de 27 februarie, Mariana Vișan, director adjunct Organism Intermediar POR, reprezentant al Agenției pentru Dezvoltare Regională Sud Muntenia, și Daniel Trăistaru, primarul orașului Bolintin-Vale, au  semnat contractul de finanțare aferent aplicației„Restaurare-consolidare și valorificare Școala Veche în vederea amenajării Centrului Multicultural Bolintin Vale, județ Giurgiu”.

Proiectul depus de Primăria Bolintin-Vale este finanțat din Programul Operațional Regional 2014-2020, (POR), Axa prioritară 5 – „Îmbunătățirea mediului urban și conservarea, protecția și valorificarea durabilă a patrimoniului cultural”, în cadrul apelului dedicat sprijinirii obiectivelor Strategiei Uniunii Europene pentru Regiunea Dunării (SUERD), Prioritatea de investiții 5.1 „Conservarea, protejarea, promovarea şi dezvoltarea patrimoniului natural şi cultural”, Aria prioritară 3 – „Promovarea culturii și a turismului, a contactelor directe între oameni”, și are o valoare totală eligibilă de 7.926.570 de lei. Din această sumă, peste 6,7 milioane de lei reprezintă contribuția Fondului European de Dezvoltare Regională, peste 1 milion de lei este alocarea din bugetul de stat, în timp ce aproape 160 de mii de lei constituie cofinanțarea beneficiarului. Proiectul are o perioadă de implementare de 76 de luni (1noiembrie 2018 – 31 octombrie 2021.

Prin acest demers administrația din Bolintin-Vale, beneficiar de fonduri Regio, și-a propus restaurarea și valorificarea durabilă a patrimoniului cultural, în vederea dezvoltării socio-economice a orașului și promovarea lui pentru creșterea numărului de turiști. Astfel, fondurile accesate vor finanța lucrările de restaurare și consolidare a obiectivului Școala Veche, monument istoric de patrimoniu cultural ce va deveni, prin implementarea proiectului, centru multicultural. Totodată, vor fi finanțate amenajarea și dotarea Centrului Multicultural Bolintin Vale, în vederea redării publicului larg, amenajarea unui punct de primire și de informare a vizitatorilor, precum și digitizarea monumentului istoric restaurat, prin noile mijloace ale tehnologiei informării și comunicării.

Sursă: regio.adrmuntenia.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.