O frumoasă sărbătoare, marcată într-un stil pur românesc, simplu, dar emoţionant, modest, dar cu încărcătură spirituală deosebită! Aşa poate fi descrisă activitatea desfăşurată, duminică, 24 februarie, în Vărăşti, judeţul Giurgiu, un eveniment dedicat Zilei Iubirii la români, Dragobetele.

Săteni de toate vârstele s-au reunit la Centrul „Papi” din localitatea menţionată pentru a vorbi, pentru a cânta, pentru a asculta cuvinte sincere despre iubire, dar mai ales pentru a da un exemplu în acest sens, exemplul familiei tradiţionale care, indiferent de greutăţi, alege să rămână unită.

Ideea sărbătorii i-a aparţinut liderei Organizaţiei Judeţene a Femeilor Social-Democrate(OFSD) Giurgiu, Crina Stoianovici. Colegul şi prietenul său primarul Adrian Radu Măhălean a acceptat cu bucurie provocarea şi a reuşit să organizeze o manifestare frumoasă şi, din câte ştim, singura din judeţ, cu ocazia amintită.

“Suntem români şi sărbătorim româneşte! Am hotărât, alături de colegii din Consiliul Local să celebrăm, anul acesta, şi Ziua Iubirii, ideea fiindu-ne oferită de doamna preşedinte a Femeilor Social-Democrate Giurgiu, Crina Stoianovici! Astfel, am ales să premiem două cupluri de vârstnici şi două de tineri, pentru că nu putem privi spre viitor fără a ne cunoaşte trecutul!”, a spus primarul Măhălean.

Aşadar, au fost alese cele mai longevive cupluri, cu o căsnicie de peste 60 de ani, dar şi dintre cei mai tineri însurăţei.

“Vreau să îl felicit pe domnul Măhălean şi pentru această activitate. Dragobetele reprezintă Ziua Iubirii şi a Bunei Dispoziţii, şi chiar dacă nu înseamnă doar iubirea faţă de partener, ci şi iubirea de sine şi a semenilor, consider că trebuie să punem cumva în prim plan cuplurile cele mai longevive. Să le mulţumim pentru că ne învaţă cum să rezistăm într-o lume în care nu prea se mai pune preţ pe căsătorie, pe familie. Ei ne învaţă să ne bucurăm de viaţă, ne învaţă despre loialitate şi caracter, despre respect şi, desigur, în primul rând despre iubire! M-am gândit, de asemenea, şi la tineri. Sunt la început, merită încurajaţi şi cine poate să facă acest lucru mai bine decât cei de lângă ei şi care se pot lăuda cu… 68 de ani de căsnicie!”, a spus şi Crina Stoianovici.

De altfel, cuplurile tinere chiar au stat de vorbă cu vâstnicii şi i-au întrebat care este secretul unei căsnicii de aproape 7 decenii. “Secretul este respectul, tată, şi iubirea pentru familie!”, a răspuns unul dintre bătrâni.

Pentru toţi au cântat cei mai talentaţi dintre copiii din Vărăşti, au fost recitate versuri scrise special pentru această ocazie, iar preotul satului a ţinut o predică deosebită despre Iubire, Familie, despre români şi cât de frumos ştiu ei să iubească.

Evenimentul s-a încheiat cu oferirea darurilor pe care le-a adus Crina Stoianovici, lucruri de care, cu siguranţă, cele patru cupluri din Vărăşti se vor folosi cu plăcere!

Text şi foto: Cătălina Sfetcu

Mai multe imagini, AICI

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.