Prezent joi, 21 februarie, la conferinţa de presă a PSD Giurgiu, liderul organizaţiei politice menţionate, ministru al Economiei, Niculae Bădălău a dezbătut subiectul bugetului de stat pe 2019. Mai exact, oficialul a explicat care sunt efectele nepromulgării Legii bugetului de către şeful statului.

Prin blocarea bugetului, avem o mare problemă. Este un buget foarte bun, axat pe o creştere economică şi, în momentul acesta, prin nepunerea lui în aplicare, de fapt se blochează tot, toate creşterile de alocaţii, pensii, salarii.

Pentru mine, ca ministru al Economiei, nepromulgarea bugetului este un dezastru. Bugetul instituţiei pe care o conduc este, în 2019, de 10,1 ori mai mare decât cel de anul trecut. Dorim repornirea industriei şi avem proiecte mari, blocate în acest moment. Este vorba despre redeschiderea unor fabrici, Făgăraş, unită cu Pirochim Victoria. Avem program pentru construirea unor furnale destinate cuprului, la Metrom Braşov, modernizarea fabricilor de muniţie Făgăraş şi Sad. Toate acestea înseamnă crearea a peste 3.000 de locuri de muncă. Întârzierea promulgării bugetului înseamnă întârzirea achiziţiilor, deci s-ar putea ca investiţiile să nu poată fi demarate anul acesta.

Apoi, în cadrul ministerului Economiei, avem şi un program pentru Avioane Craiova, unde modernizăm „Şoimul”, vrem să-l trecem la supersonic, pentru antrenamentul piloţilor de F-16, un program de peste 200 de milioane de euro. Avem, de asemenea, contracte importante în cadrul Ministerului Economiei. De exemplu, la Romaero unde am un program vizavi de mentenanţa avioanelor civile, aici avem companii străine importante care asigură acest serviciu. Apoi, Ghimbav- Braşov, unde construim elicoptere şi avem mentenanţă şi contracte cu multe state. Întârzierea bugetului efectiv blochează toate aceste investiţii, toate aceste contracte„, a declarat la Giurgiu, ministrul Niculae Bădălău.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.