Poliţiştii de frontieră giurgiuveni au descoperit un pistol cu gaze  pe care un cetățean turc a încercat să-l introducă ilegal în țară, ascuns în cabina autocamionului pe care-l conducea.

„În data de 12.02.2018, ora 22.45, la Punctul de Trecere a Frontierei Giurgiu s-a prezentat, pe sensul de intrare în țară, la volanul unui autocamion înmatriculat în Turcia, cetățeanul turc K.C., în vârstă de 59 de ani.

Acţionând în baza unei analize de risc, polițiștii de frontieră au efectuat un control amănunțit asupra autocamionului şi au descoperit, ascuns și nedeclarat, într-o borsetă, în cabina autocamionului, un pistol semiautomat cu gaze, calibrul 9 mm. De asemenea, în acelaşi loc, au fost găsite şi 28 cartușe, acelaşi calibru.

Cu ocazia verificărilor specifice șoferul a declarat că pistolul și muniția îi aparțin, le-a achiziționat din Turcia pentru autoapărare și nu deține permis port armă și nici autorizație de introducere pe teritoriul României.

 Pistolul și cartușele, în valoare de 1300 lei, au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor, iar polițiștii de frontieră au întocmit lucrare penală pentru săvârșirea infracțiunii de ”nerespectarea regimului armelor și munițiilor” faptă prevăzută de art. 342, ali. 2, C.P”, se arată într-un comunicat de presă al Poliţiei de Frontieră Giurgiu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.