Circulă pe online un document care ar solicita înghețarea salariilor, în 2019, la Casa Națională de Pensii.

Detalii AICI

Reprezentanţii PSD central transmit faptul că” nu îngheață niciun salariu! Nu se pune problema neacordării majorărilor salariale. Interpretarea în acest sens este manipulatorie, profund tendențioasă și neadevărată.

 • În 2019 salariile se vor majora exact așa cum, de altfel scrie negru pe alb și în OUG 114/2018, respectiv art 34 ”
  • „(1) Prin derogare de la prevederile art. 38 alin. (4) din Legea-cadru nr. 153/2017 privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice, cu modificările şi completările ulterioare, începând cu 1 ianuarie 2019, salariile de bază, soldele de funcţie/salariile de funcţie, indemnizaţiile de încadrare se majorează cu 1/4 din diferenţa dintre salariul de bază, solda de funcţie/salariul de funcţie, indemnizaţia de încadrare prevăzute de lege pentru anul 2022 şi cel/cea din luna decembrie 2018”
  • Situația de la Casa Națională de Pensii este,în fapt, un exemplu cum în practică, în interpretarea prevederilor legii salarizării și a OUG 114, diferite instituții au aplicat metode diferite de calcul. Altfel spus nu mai exista practică unitară!
   • De exemplu unii puneau sporuri la brutul din decembrie, alții la brutul din ianuarie; rezultau diferențe mari!
   • Li s-a transmis să se oprească până la primirea de la minister a formulei de calcul; este o chestiune de câteva zile, azi fiind programate consultări pe această temă între Ministerul Muncii și cel al Finanțelor pentru identificarea și diseminarea rapidă a unei soluții unice, aplicabilă tuturor.
   • Nu se pune problema să nu se acorde măririle salariale. Discuțiile sunt doar pe sporuri!
   • Bugetarii care nu au ajuns la limita din grila de salarizare prevazuta pentru anul 2022 primesc, începând cu 1 ianuarie 2019, 25% din diferenta între grila din 2022 si salariul în plată în decembrie 2018″.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.