Problema dublului standard va fi rezolvată, a afirmat recent, ministrul Economiei, giurgiuveanul Niculae Bădălău, prezent la Comisia pentru piaţa internă şi protecţia consumatorilor (IMCO) din Parlamentul European (PE – IMCO), menţionând că România va avea laboratoare dotate pentru a constata orice dublu standard, scrie presa centrală.

„Eu sunt convins că vom rezolva problema dublului standard, mai ales că în ţară ştiţi foarte bine că implementăm programul Larex, laboratoare extrem de dotate, prin care vom avea toate probele şi vom putea constata orice dublu standard, aşa cum spuneţi dumneavoastră, adică dublă reţetă faţă de alte ţări care se poate practica în România. Cu siguranţă o vom rezolva!”, a declarat Niculae Bădălău.

De asemenea, potrivit Ştiri pe Surse, ministrul a afirmat că în cadrul audierii din Comisie au fost întrebări despre piaţa unică şi dublu standard. 

În sectorul alimentar, în urma analizelor comparative realizate în anul 2017, în România, au fost identificate 9 din 29 de produse alimentare din categorii precum lactate, carne, peşte şi ciocolată cu standard dublu de calitate faţă de produsele similare din alte ţări ale UE, fiind identificate diferenţe din punct de vedere al conţinutului de grăsimi şi de proteine.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.