Polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice din cadrul I.P.J. Giurgiu au documentat și probat activitatea infracțională a unui bărbat, de 34 de ani, din comuna Vidra, Ilfov, a unei tinere, de 24 de ani, din aceeași localitate și a unei societăți cu domiciliul social și fiscal în comuna Vărăști, județul Giurgiu.

Într-un comunicat de presă al Poliţiei Giurgiu se arată că, în perioada 01.01.2014-30.06.2014, bărbatul, în calitate de administrator de fapt al unei societăți, a dispus înregistrarea în actele de evidență contabilă și declarațiile fiscale de cheltuieli nereale privind achiziția de bunuri (deșeuri reciclabile) de la mai multe societăți comerciale, prin mai multe acte materiale comise în baza unei rezoluții infracționale, prejudiciind bugetul general consolidat cu suma totală de 16.524.207 lei.

„De asemenea, tânăra, în calitate de asociat unic și administrator de drept al aceleiași societăți, a declarat fictiv organelor fiscale sediul social din comuna Vărăști, județul Giurgiu, cât și punctul de lucru din comuna Vidra, județul Ilfov, în scopul sustragerii de la efectuarea verificărilor financiare și fiscale, faptele având drept consecință prejudicierea bugetului general consolidat cu suma totală de 16.524.207 lei.

Totodată, s-a constatat că societatea respectivă, cu domiciliul social și fiscal în comuna Vărăști, județul Giurgiu, în perioada 01.01.2014-30.06.2014, în actele de evidență contabilă și declarațiile fiscale, au fost înregistrate cheltuieli nereale privind achiziția de bunuri (deșeuri reciclabile) de la alte societăți, prejudiciind bugetul general consolidat cu suma totală de 16.524.207 lei”, este precizat în comunicat.

Potrivit aceleiaşi surse, Parchetul de pe lângă Tribunalul Giurgiu a confirmat la data de 14.01.2019 efectuarea în continuare a urmăririi penale față de cele două persoane și societatea comercială, pentru săvârșirea infracțiunii de evaziune fiscală.       

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.