Ministrul Economiei, giurgiuveanul Niculae Bădălău, a postat, recent, pe pagina sa de Facebook, un mesaj prin intermediul căruia îndeamnă clasa politică la unitate.

„Pe data de 1 ianuarie 2019, România a preluat Președinția Consiliului Uniunii Europene pentru prima dată de la aderarea la UE, în 2007. Acum avem oportunitatea fără precedent ca, în următoarele șase luni să exercităm o influență semnificativă asupra agendei legislative și politice a UE. Dar poate mai important decât ceea ce putem să facem în plan extern este ceea ce putem să realizăm în plan intern. Avem o șansă rară de a ne uni, atât noi, politicienii, cât și toți românii, în spatele unor opțiuni ce țin de alegerea DIRECȚIEI ROMÂNIEI ȘI A ROLULUI SĂU în următoarele șase luni, cât deținem Președinția.

Încă de la intrarea în UE, România, asemenea tuturor statelor membre a beneficiat de pe urma pieței unice, a uniunii monetare și a liberei circulații a persoanelor. Simplul fapt că lucrăm împreună, că suntem încorporați în această Uniune, ne face mai puternici, mai siguri și mai eficienți. Această dimensiune globală a țării noastre este cea care ne oferă și această posibilitate a unității pe care vreau s-o subliniez. Pentru că, dacă vrem să fim capabili să acționăm în beneficiul românilor, dacă vrem să ne determinăm viitorul, politicienii români, fie că sunt la putere sau în opoziție, trebuie să rămână UNIȚI. Acum mai mult ca niciodată.

Împreună trebuie să fim conștienți de valoarea care stă în admiterea existenței unor interese comune, indiferent de culoarea politică. Împreună trebuie să facem compromisuri, astfel încât, exercitarea Președinției României la Consiliul Uniunii Europene să fie nu doar un exemplu de succes, dar și un exemplu că unitatea politică poate aduce siguranță, stabilitate și prosperitate.

Unitatea politică este fundamentul puterii noastre. Unitatea definește abilitatea noastră de a acționa împreună, nu divizați.

Dragi colegi să recunoaștem împreună că valoarea unității într-o lume aflată în schimbare rapidă, reprezintă nu doar o oportunitate, cât o obligație. Această unitate este viitorul României.

Viitorul nostru”, a scris Niculae Bădălău pe Facebook.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.