„Am participat astăzi la reuniunea Guvernului României și Colegiului Comisarilor Uniunii Europene. În acest context, am luat parte la dezbaterile din cadrul primului cluster de discuții, dedicat subiectului “Piață Internă – creștere, competitivitate, inovare și digital”, unde am afirmat că suntem conștienți de așteptările din partea Președinției României legate de gestionarea dosarelor legislative și de importanța colaborării cu Comisia Europeană în vederea finalizării negocierilor.

Ministerul Economiei gestionează dosarele legislative aferente Pieței interne, domeniu care constituie prioritate sectorială a Consiliului UE Competitivitate pe care îl voi prezida în următoarele 6 luni. Subsumate acestui domeniu, în prezent, se află în diferite stadii de negociere 25 dosare legislative.

Totodată, am mai arătat și faptul că întregul Executiv este pregătit pentru a conduce cu succes Președinția Consiliului UE. Pregătirile pentru preluarea Președinției Consiliului UE au presupus o muncă de echipă, la fel cum exercitarea în mod concret a Președinției Consiliului UE înseamnă o muncă de echipă.

Prin aceasta, Guvernul României demonstrează capacitatea de a performa într-un context deosebit de important pentru România și pentru întreaga Uniune Europeană și oferă tuturor cetățenilor un prilej suplimentar de a fi mândri de țara lor”, a anunţat, în urmă cu câteva momente, pe pagina sa de Facebook, ministrul Economiei, giurgiuveanul Niculae Bădălău.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.