Giurgiu Net vă va prezenta, de acum înainte, în fiecare săptămână, articole despre copiii şi tinerii giurgiuveni cu rezultate foarte bune, obţinute la nivel naţional şi, de ce nu, internaţional, şi care se antrenează la Clubul Sportiv Municipal(CSM) Giurgiu.

O să descoperiţi sau o să vă amintiţi, după caz, faptul că avem tineri de excepţie, ambiţioşi, care muncesc foarte mult pentru a atinge performanţa, îndrumaţi de antrenori dedicaţi acestei meserii, la rândul lor oameni de excepţie şi din „mâinile” cărora ies sportivi cu care ne putem mândri oriunde!

Este şi cazul antrenorului Dragoş Diaconu de la Secţia de Box a CSM Giurgiu. De 15 ani în Giurgiu şi de 10 ani antrenor de box, Dragoş Diaconu chiar are cu ce să se mândrească: tineri sportivi care obţin rezultate remarcabile la orice competiţie participă.

Doi dintre ei au ajuns şi mai departe şi, iată, luni, 15 ianuarie, sunt convocaţi la Lotul Naţional pentru Tineret, la Bacău.

Este vorba despre Aurel Curt Mustafa(foto dreapta)- categoria 52 de kilograme- şi Robert Sefer– categoria 75 de kilograme. Ambii au 16 ani, Aurel face box de 4 ani, iar Robert de 8 ani.

Amândoi sunt campioni naţionali, Sefer şi la cadeţi şi la juniori, iar Mustafa la juniori. Anul trecut, ei au făcut o figură excelentă, în Rusia, la Anapa, unde au luat locul V, la categoriile lor.

Tot anul trecut, CSM Giurgiu a fost singurul club din ţară care, la Campionatul Naţional de Box pentru Juniori a obţinut 2 locuri I.

„CSM Giurgiu este şi singurul club din ţară care are doi tineri la lotul naţional. Sigur că este o mândrie şi sunt convins că se vor descurca foarte bine! Muncesc mult, sunt tineri serioşi. La Lot, pregătirile pot dura şi câteva luni şi vor fi antrenaţi de legendele Relu Aureş, Ablalim Ferodi, personalităţi care au pregătit cele mai mari nume din box-ul românesc”, ne-a declarat antrenorul giurgiuvean Dragoş Diaconu.

Aurel şi Robert sunt încrezători în propriile puteri, au muncit mult, vor munci şi mai mult şi îşi doresc, evident, ca după pregătirile de la Bacău, să câştige viitoarele competiţii naţionale şi internaţionale.

Le urăm mult succes şi îi aşteptăm cu veşti bune, pe tot parcursul anului 2019!

În zilele următoare, vă vom face cunoştinţă cu singura fată care practică box la CSM Giurgiu, dar şi cu tinerii de la Secţia Tenis de Masă care vor participa, la sfârşitul lunii ianuarie, la Cupa României pentru Juniori I şi II.

Text şi foto: Cătălina Sfetcu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.