Ministrul Economiei, giurgiuveanul Niculae Bădălău, a postat, recent, pe pagina sa de Facebook, un mesaj referitor la evenimentul menit să marcheze preluarea preşedinţiei Uniunii Europene de către România.

„Pentru două zile, Capitala României devine, de facto, Capitala Europei. Președintele Comisiei Europene, domnul Jean-Claude Juncker, precum și cei 28 de Comisari Europeni vin în țara noastră pentru ceremonia de preluare a Președinției Consiliului Uniunii Europene de către România.

Pentru a marca acest moment simbolic important, la Ateneul Român este organizat un concert susținut de Orchestra Uniunii Europene, care este formată din muzicieni din toate cele 28 de state membru, și de Corul Filarmonicii “George Enescu”. În semn de reciprocitate, un concert inaugural al Președinției României a Consiliului UE va avea loc la Bruxelles în data de 24 ianuarie, Ziua Micii Uniri. Acest concert va fi susținut de Orchestra Română de Tineret. România și-a început traseul în acest semestru european și toți românii au motive să fie mândri de țara lor în aceste luni care urmează.

Fac un apel către toți liderii politici, indiferent de partidele pe care le reprezintă, dar în special către cei din Opoziție: nu lăsați lupta politică să știrbească aceste momente de bucurie și mândrie națională. Nu veți câștiga voturi dacă veți continua lupta politică împotriva interesului României, pentru că cetățenii acestei țări vor ține minte cum s-a comportat fiecare dintre noi în această perioadă”, a scris Niculae Bădălău, pe Facebook.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.