Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Giurgiu  au descoperit, ascunse  în compartimentul marfă al unui  autocamion, 1620 plase pentru pescuit de tip monofilament pe care un cetăţean bulgar a încercat să le introducă  ilegal în țară.

Potrivit unui comunicat de presă al IPTF Giurgiu, în data de 04.01.2019, ora 00.30, la Punctul de Trecere a Frontierei Giurgiu, s-a prezentat pentru efectuarea formalităților de frontieră, pe sensul de intrare în țară, cetățeanul bulgar C.R.V, în vârstă de 50 de ani, conducând un autocamion marca DAF. 

„Cu ocazia controlului de frontieră efectuat, polițiștii de frontieră au descoperit, în compartimentul marfă al autocamionului, mai mulți saci din rafie care conțineau cantitatea totală de 1620plase pentru pescuit de tip monofilament.

 Cu privire la cele constatate, şoferul a declarat că transporta întreaga cantitate de marfă de la o fimă din Bulgaria pentru o firmă din România.

Bunurile, în valoare de aproximativ 324.000 lei, au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor, iar în cauză, polițiștii de frontieră au întocmit lucrare penală sub aspectul săvârșirii infracțiunii de ”producerea, importul, deţinerea, comercializarea sau utilizarea uneltelor de plasă de tip monofilament”, faptă prevăzută și pedepsită de art. 64, lit. k, din O.U.G. nr. 23/2008″, se arată în comunicat.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.