La Centrul pentru persoane vârstnice din  localitatea Oncești, comuna Stănești,  a fost sărbătoare vineri, 21 decembrie 2018.

Printr-o sponsorizare, un porc pentru Crăciun a fost adus la acest cămin și gătit în mod tradițional. Salariați și persoane vârstnice instituționalizate  s-au bucurat că sunt împreună; bradul împodobit, colindele și atmofera destinsă  au făcut ca toți să aibă parte de o zi deosebită, în care s-au simțit ca într-o mare familie. Sub brad,  cele  38 de  persoane vârstnice  au  găsit daruri dulci oferite de dl. George Neagoe, de la SC Gen Impex srl din Giurgiu.

Fragilitatea caracteristică fenomenului de îmbătrânire, ca și  tulburările de adaptare care pot apărea ca  reacție la instituționalizare fac ca  vârstnicii institutionalizați să reprezinte o categorie de persoane  cu nevoi particulare. De aceea, prin  activitatea de astăzi, ca de altfel prin toate activitățile de socializare  pe care le desfășurăm în beneficiul lor, urmărim să le insuflam persoanelor vârstnice optimism…În multe cazuri, contactele sociale dobândite de-a lungul vieții nu mai pot fi menținute de persoanele vârstnice beneficiare de servicii sociale în cămine; avem rolul  să îi ajutăm să găsească resursele necesare pentru a parcurge această etapă a vieții, pentru a nu trăi acut sentimentul inutilității civice sau sociale”, a declarat Cătălin Lupu, director adjunct al Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Giurgiu, instituție în subordinea căreia se află căminul de la Oncești.

Comunicat de presă DGASPC Giurgiu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.