În perioada 24-26 decembrie a.c. jandarmii vor intensifica acţiunile preventive şi misiunile pentru asigurarea şi menţinerea unui climat de ordine şi siguranţă publică, astfel încât cetăţenii din judeţul şi municipiul Giurgiu să petreacă Sfânta Sărbătoare a Crăciunului în linişte. Peste 240 de jandarmi vor acționa în această perioadă, fiind pregătiţi să intervină rapid pentru soluţionarea sesizărilor primite de la cetăţeni. Jandarmii vor fi angrenaţi şi în misiuni de pază şi protecţie instituţională.  

Potrivit unui comunicat de presă al Jandarmeriei Giurgiu, dispozitivele de ordine publică vor acţiona independent și în sistem integrat cu Poliția pentru prevenirea infracţiunilor stradale în special în zonele aglomerate şi în locurile în care se comercializează produsele specifice sărbătorilor de iarnă, în municipiul Giurgiu și în localităţile în care Jandarmeria are subunităţi dislocate: Mihăileşti, Bolintin Vale, Roata de Jos, Singureni şi Clejani.

„În perioada 24-25 decembrie a.c. jandarmii vor asigura măsurile de ordine publică pe timpul slujbelor religioase oficiate cu ocazia sărbătoririi „Nașterii Domnului”.

Astfel, în intervalul 08.00-12.00, jandarmii vor fi prezenți în zona următoarelor lăcașuri de cult: Catedrala Episcopală Adormirea Maicii Domnului” și Biserica Romano – Catolică din municipiul Giurgiu, Biserica “Sfântul Ierarh Nicolae” din Drăgănescu, mănăstirea Comana, Schitul din localitatea Letca Nouă și Biserica “Adormirea Maicii Domnului” din orașul Bolintin Vale.

Misiunea acestora este de a asigura protecția participanților și desfășurarea manifestărilor în condiții de siguranță, inclusiv în zonele adiacente bisericilor care vor fi aglomerate.

Pentru asigurarea unui climat de linişte şi siguranţă giurgiuvenilor care vor participa la manifestările religioase, precum şi pentru evitarea apariţiei unor situaţii conflictuale de natură să tulbure ordinea şi liniştea publică, Jandarmeria face următoarele recomandări cetăţenilor:

  • Adoptați un comportament civilizat şi respectuos faţă de ceilalţi participanţi;
  • Evitați implicarea în conflicte de orice natură;
  • Supravegheați cu atenție copiii pentru a preveni eventualele accidente survenite în urma folosirii obiectelor de distracție pe bază de amestecuri pirotehnice și cumpărați astfel de obiecte doar de la persoane autorizate;
  • Apelați numărul unic 112 sau adresați-vă cu încredere celei mai apropiate patrule de ordine şi siguranţă publică ori de câte ori sesizați fapte ce pot afecta siguranţa publică”, este precizat în comunicat.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.