Consilierii judeţeni giurgiuveni au adoptat, miercuri, 19 decembrie, cu unanimitate de voturi, un proiect de hotărâre privind unele restricţii totale de circulaţie pe unele tronsoane din mai multe DJ-uri, măsurile fiind luate temporar.

Potrivit specialiştilor CJ Giurgiu, decizia a fost luată la solicitarea Direcţiei Judeţene de Transport.

Director în cadrul CJ Giurgiu, Camelia Toma a explicat că circulaţia va fi închisă total pe sectoarele stabilite, în acest sezon rece, până la data de 31 martie 2019.

„Zonele respective devin impracticabile şi există riscul ca cei care se aventurează să parcurgă traseul(atunci când ninge, n.r.), să rămână blocaţi”, a spus Toma.

Sectoarele de drum vizate sunt următoarele:

  • DJ 503 pe sectorul cuprins între km 7+900 – km 28+000 (intersecția DJ 503A și DC 118 în localitatea Toporu);
  • DJ 503A pe sectorul cuprins între km 26+960 și km 30+100 (localitatea Răsuceni – Limită județ Teleorman);
  • DJ 504 pe sectorul cuprins între km 19+780 și km 30+000 (localitatea Putineiu– Limită județ Teleorman);
  • DJ 506A pe sectorul cuprins între km 14+000 și km 18+530(localitatea Toporu– Limită județ Teleorman)

„Pentru a se evita producerea unor evenimente rutiere grave ce ar putea periclita viața participanților la trafic, asigurarea unui nivel ridicat de siguranţă a traficului, având în vedere  că la această data starea de viabilitate a  sectoarelor de drum sus menționate este rea, care se accentuează pe timpul iernii, ținând cont de faptul că traficul pe aceste sectoare de drum este foarte scăzut, se propune aprobarea instituirii măsurii de restricționare totală a circulației, în perioada cuprinsă între data aprobării și 31 martie 2019. Prin adresa nr. 17707 din 18 decembrie 2018, Consiliul Județean Giurgiu a înștiințat Inspectoratul de Poliție al Județului Giurgiu privind instituirea de restricții totale de circulație pe sectoare de drumuri județene menționate anterior, solicitându-se avizul în conformitate cu prevederile legale în vigoare.

Având în vedere urgența situației, propunem ca prezenta hotărâre să se adopte sub rezerva obținerii avizului de specialitate de la Inspectoratul de Poliție al Județului Giurgiu”, se arată în referatul proiectului de hotărâre adoptat, astăzi, cu unanimitate de voturi.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.