Ministrul Economiei, giurgiuveanul Niculae Bădălău, s-a întâlnit astăzi cu directorii generali ai companiilor din portofoliul ministerului ce activează în domeniul resurselor minerale ne-energetice.

„În acest context, le-am argumentat ferm că obiectivul nostru este să dezvoltăm România. Eu am o gândire orientată spre dezvoltare și sunt în favoarea retehnologizării. Îmi doresc să creăm valoare adăugată și plus valoare, nu doar să exportăm resure brute sau materie primă. Creșterea economică sănătoasă este cea bazată pe producție și pe valoare adăugată.

Astfel, i-am îndemnat pe fiecare să gândească o proiecție de dezvoltare a companiei, având în vedere resursele disponibile, portofoliul de clienți și nișele de pe piața europeană. Totodată, i-am îndemnat să aibă în vedere și oportunitățile de care putem profita, pentru a ajuta acest sector economic și pentru a permite capitalizarea companiilor. Soluții există, este important să gândim cum le așezăm.

Ca țară, trebuie să învățăm din nou să mergem și trebuie să învățăm din nou să construim”, a scris Niculae Bădălău, pe pagina sa de Facebook, după întâlnire.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.