Guvernul PSD-ALDE dovedeşte o dată în plus că se ţine de promisiuni şi vine în sprijinul tuturor unităţilor administrativ-teritoriale, cu sume consistente. Acestea au fost aprobate în şedinţa din 13 decembrie.

Implicarea ministrului giurgiuvean al Economiei, Niculae Bădălău, îşi arată roadele pentru Giurgiu din nou, astfel că judeţul nostru a primit, la ultima şedinţă de Guvern, aproape 190 de miliarde de lei vechi pentru primării.

Banii vor acoperi în primul rând salariile, cât şi toate celelalte cheltuieli curente şi de capital.

Municipiul Giurgiu a primit de la Guvern cea mai mare sumă, peste 40 de miliarde de lei vechi, şi sperăm, aşadar, că nu vor mai exista… discuţii cu privire la faptul că Executivul nu ar sprijini instituţia pe care o conduce.

În şedinţa de Guvern din 13 decembrie, potrivit unui comunicat al Ministerului Dezvoltării, Executivul a aprobat şi alocarea sumei de 300 de milioane de lei pentru suplimentarea bugetului ministerului pe anul 2018, în vederea decontării proiectelor finanţate prin Programul National de Dezvoltare Locală (PNDL) – etapele I şi II.

Fondurile acoperă cuantumul estimat al solicitărilor de decontare pentru finanţarea obiectivelor de investiţii incluse în PNDL şi neonorate până la această dată.
Prin cea de-a doua hotărâre aprobată în ședința de joi, a fost alocată, la nivel naţional, suma de 262,6 de milioane lei din Fondul de rezervă bugetară la dispoziţia Guvernului, pentru plata cheltuielilor curente şi de capital din unităţile administrativ-teritoriale. 

Iată lista cu UAT-urile din Giurgiu şi sumele primite:

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.