Acesta este titlul unei recente declaraţii politice făcute de către ministrul Economiei, senatorul Niculae Bădălău.

Textul integral al declaraţiei poate fi citit în rândurile care urmează:

” Suntem aproape de finalul lui 2018, anul Centenarului Marii Uniri. Prin nenumărate activităţi, am sărbătorit acest moment, în întreaga ţară, încă de la începutul anului, iar manifestările dedicate Centenarului au culminat pe 1 Decembrie, de Ziua Naţională.

Cu toţii am participat, cu emoţie, mândrie şi onoare, la ceremoniale religioase şi militare, la acţiuni culturale şi artistice, sportive şi nu numai. Îmi doresc ca toate acestea să nu rămână doar evenimente marcate de către autorităţi şi transmise de către jurnalişti, ci să reprezinte începutul unui nou capitol pentru o Românie care trebuie să rămână unită, care vrea să se dezvolte şi care merită să ocupe un loc fruntaş în rândurile statelor moderne.

Visul României Mari a fost unul de unitate, de libertate, de bunăstare. În același timp, a fost și visul unui trai mai bun și mai decent pentru românul simplu, pentru omul a cărui viață avea nevoie reală de îmbunătățiri și care-și dorea să simtă că țara îi aparaține cu adevărat și lui. A fost visul unei societăți corecte și echitabile, bazată pe alte raporturi de putere decât cele ale epocilor din trecut, al unei societăți libere, demne și curajoase.

A fost, aşadar, visul unei țări dornice să-și ocupe cât mai repede locul pe care știa că-l merită în Europa și în lume.

Din 1918 și până în prezent, s-au făcut progrese majore, iar aceste reușite ne obligă la o datorie de onoare și recunoștință față de înaintașii noștri. Români excepționali au făcut cinste țării noastre, iar societea, poporul și națiunea s-au transformat radical. Trebuie să oferim, în fiecare zi, respectul nostru tuturor celor care au făcut posibilă această nouă realitate, de la marile generații ale perioadei interbelice, de la cei care au avut de suferit de pe urma oricăror excese, indiferent dacă au fost de dreapta sau de stânga, de la cei care s-au sacrificat la Revoluție până la cei care au participat în mod activ la transformarea României în ultimii 28 de ani, până când țara noastră a ajuns așa cum o știm acum: un aliat loial și ferm al NATO și un stat care, în doar o lună de zile, va conduce vreme de șase luni destinele Uniunii Europene într-un context internațional complex.

Economia românească a trecut și ea prin numeroase transformări, în perioada menţionată. Au fost transformări profunde și complicate, însă un aspect rămâne fundamental: economia este și va fi un indicator al puterii unei țări, al prosperității unui popor și un factor generator de securitate națională și chiar de unitate națională.

 

Atunci când spun că Centenarul trebuie să reprezinte un nou început mă refer la obligația pe care o avem de a construi și dezvolta România împreună, de a crea o societate în care să fie mai multă prosperitate și mai puțină sărăcie, în care fiecare tânăr să-și poată atinge potențialul în interiorul granițelor țării, o societate în care să revalorificăm sensul unor cuvinte precum: “demnitate”, “patriotism”, “credință” sau “curaj”.

Avem obligația de a construi împreună o societate în care românii să trăiască unii alături de ceilalți, uniți și încrezători în viitor. Avem obligația să construim împreună o țară mai bună!

 

Vă mulţumesc!

 

Senator PSD Niculae Bădălău”

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.