Ministrul Economiei, giurgiuveanul Niculae Bădălău, a postat pe pagina sa de Facebook următorul mesaj:

„Industria – motor puternic de creștere, funcționează din plin iar noile comenzi ating niveluri record. Este rezultatul firesc, favorabil afacerilor, rezultat în urma politicilor fiscal-economice ale guvernării PSD. De altfel este relevant faptul că în trimestrul 3 România a avut a doua cea mai mare creștere economică din Europa, 4,3%!

Comenzile noi din industria prelucrătoare sunt mai mari cu aproape 22%, în octombrie 2018 față de octombrie 2017. Este remarcabil acest salt, cu atât mai mult cu cât și anul trecut industria/economia au mers foarte bine.

Avansul puternic și consolidat al producției industriale este probat prin performanța confirmată a primelor zece luni; astfel comenzile noi din industria prelucrătoare sunt cu 17% mai mari pentru toată perioada ianuarie- octombrie 2018, față de perioada similară a anului trecut.

Această evoluție extraordinară a angajamentelor industriale se regăsește firesc și-n creșterea cifrei de afaceri. Primele 10 luni ale anului consemnează un plus consistent de aproape 13% în cifra de afaceri, pe total industrie, cu accent pe bunurile de capital (+16%) ceea ce denotă angajament investițional pe termen mediu și lung și prin urmare încredere într-o economie/guvernare care asigură creștere și profit.

Faptul că industria merge foarte bine, că agricultura puternic și profesionist susținută performează, că România a atras 6,4 miliarde de euro fonduri europene – a ajuns la 21% grad de absorbție din total fonduri alocate– cu perspectiva de a atrage mai mult anul viitor, că proiecte majore de investiții vor produce efecte benefice în întrega economie, toate acestea stau la baza prognozei și justifică o creștere economică de 5,5% și un PIB mai mare de 1000 de miliarde de lei, așa cum este asumat de Ministerul Finanțelor în proiectul bugetului de stat pentru 2019”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.