Atenţie! Pe cei care NU sunt ingineri ca domnul Marin Anton, cei care nu au studii superioare ca domnul Marin Anton, eventual şi cei care nu sunt vânători ca domnia sa, îi avertizăm că domnul inginer cu studii superioare Marin Anton consideră că nu merită explicaţii.

Aceasta, deoarece n-ar pricepe limbajul său elevat şi superior, conform pregătirii domniei sale.

Să ne fie ruşine şi să nu mai îndrăznim de acum să cerem lămuriri la concluziile înţelepte, geniale chiar ale domnului inginer cu studii superioare Marin Anton!

Mai pe scurt, e prea deştept pentru noi, ceilalţi, nişte ne-ingineri şi fără studii ca domnia sa, el, probabil, viitor preşedinte al Academiei Române. La secţia „ingineri(i)”, of course!

Cel puţin cam aşa a transmis când i-am cerut, azi, ca un umil gazetar fără studii şi ne-inginer, în conferinţă de presă, să ne explice ce înseamnă pentru el buget prost-întocmit la Consiliul Judeţean, prost-management la Consiliul Judeţean, dacă înţelege de la ce capitol s-au luat bani pentru salariile la DGASPC, cum e cu şcoala, cu Cornul şi Laptele…

Că noi, domnule inginer, nu înghiţim pe nemestecate declaraţii, precum Nicuşor şi prietenii săi, aşa ne-ingineri cum suntem şi fără studii ca ale dumneavoastră.

I-am dat asigurări că voi nota întocmai cum va răspunde şi că, dacă nu voi înţelege vreun cuvânt, o să-l caut în dicţionar, cum fac toţi oamenii fără studii, ne-ingineri, dar dornici să înveţe până în ultima clipă. 😀

Nicio şansă. N-am aflat de la domnia sa decât că, ghiciţi: este inginer, are studii superioare şi este foarte mândru de asta.

Şi cu astea ce-aţi făcut?

Cu garanţia lecţiei învăţate, aceea atât de bine punctată, odinioară, de către Mark Twain: nu te certa cu… „ingineru’”, că te trage la nivelul şi te bate cu experienţa, n-o să-l mai deranjez pe maestru Anton cu vreo întrebare!

Mi-am înţeles locul în societate şi o să-l cred pe cuvânt, de acum încolo, pe maestrul inginer cu studii superioare Marin Anton, Salvatorul acestui neam…

Acum, între noi, oamenii de rând, fie vorba, hai să continuăm, pe înţelesul nostru:

Nu mă aşteptam, sincer, să recunoască faptul că au dat cu mucii în fasole în cazul salariilor angajaţilor DGASPC. Au vrut să devină urâtă treaba, dar nu le-a ieşit.

Sincer? Nu mă aşteptam nici s-o ţină pe-a lor, penibil, deja, cu tot cu studiile alea(păcat de ele), la câte explicaţii au fost oferite de cei îndreptăţiţi să o facă.

Nu mă aşteptam nici ca Nicuşor să recunoască faptul că n-a citit proiectul pe care nu l-a votat vinerea trecută, nici ca Anton să explice, inginereşte, literar, medical, cum doreşte domnia sa, ce înseamnă „prost-management” şi toate celelalte acuzaţii lansate către conducerea CJ Giurgiu.

Nu, nu mă aşteptam, dar a meritat încercarea.

Acum, sincer, nici nu mai contează ce cred sau ce declară ei, PNL-iştii care, prin gura inginerului Marin Anton, au recunoscut că menirea lor este să facă opoziţie la PSD cu orice preţ. Adică inclusiv dacă n-au motive. Nu mai contează!

Q.e.d.

În mintea lor atât de… superioară nouă, cum îşi spun ei, doar aşa poate evolua ţara asta. Vai de capul nostru! Nu de alta, dar Marin Anton a demostrat deja, în 2012, că teoria sa „funcţionează”: blochezi bugetul Consiliului Judeţean, pentru binele angajaţilor…

Doar că atunci era la Putere. Şi mai naşpa. Dumnezeu să ne apere!

Şi, pentru că i-am spus că o să fac în continuare ce mă pricep, îi dedic şi eu următoarele versuri, cu precizarea: fără număr, fără număăăăr!

Ingineru’ o să priceapă. Cred…

„Io? Am studii superioare

Şi-am strigat cât am putut:

Că bugetul este varză…

 Şi cu asta ce-ai făcut?

 

Nu pot să dau explicaţii

De buget, n-aţi priceput?

Că eu sunt un inginer…

 Şi cu asta ce-ai făcut?

 

Nu vă zic, că nu pricepeţi!

Facultate aţi făcut?

Nu? Să nu mă întrebaţi!

 Deci, cu asta ce-ai făcut?

 

Zic că este „prost-management”,

Nu explic de la-nceput

Ca să pară c-am dreptate…

 Şi cu asta ce-ai făcut?

 

Am blocat bugetu-odată,

PDL-u-i priceput.

Plâng acum de mila voastră,

 Şi cu asta ce-ai făcut?

 

N-aţi lăsat NIMIC în Giurgiu!

Adevărul gol-goluţ!

Numai proastă opoziţie…

Şi cu asta ce-aţi făcut?

 

Noi, ceilalţi, ne-ingineri,

Chiar pricepem foarte multe,

Şi vedem cu ochii noştri…

Fără diplome? CU MINTE!

Că… degeaba aveţi „studii”

Şi păreţi interesat,

N-o să ne mai păcăliţi!

D-aia nici nu v-am votat!

 

Cătălina Sfetcu, ne-inginer, fără studii superioare studiilor superioare domnului inginer Marin Anton

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.