Recent, social-democratul giurgiuvean, ministru al Economiei, Niculae Bădălău, a postat pe pagina sa de Facebook un mesaj referitor la majorarea salariului minim pe economie.

 

 „Guvernul continuă programul de guvernare prin care aduce mai mulți bani în buzunarele românilor. Peste 1,7 milioane de români plătiți în prezent cu salariul minim vor primi mai mulți bani începând cu 1 ianuarie 2019.
Guvernul PSD este primul care contribuie în mod real la reducerea decalajelor dintre români și restul cetățenilor europeni.

⬆️Salariul minim pe economie
🚩Creșterea salariului minim brut pe economie de la 1.900 la 2.080 lei, va aduce o creștere netă în buzunarul românilor de minim 120 de lei, așa cum a fost prevăzut în programul de guvernare.
🚩Este o creștere de 14%, deci peste rata inflației de 3,5% anunțată de BNR pentru anul 2018. Prin urmare, este o creștere substanțială reală a nivelului de trai.
🚩Creștere este mai mare pentru salariații care au una sau mai multe persoane în întreținere. Aceștia beneficiază de deduceri mai mari (deci impozit pe venit mai mic) în funcție de numărul de persoane în întreținere.

⬆️ Salariul minim diferențiat pentru studii superioare
🚩Creșterea este mai mare pentru persoanele care ocupă de minim 1 an funcții ce implică absolvirea de studii superioare. În acest caz, creșterea este substanțială de peste 370 de lei net, în buzunar”, a scris Niculae Bădălău pe Facebook.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.