Chiar nu vrem să le facem rău, vorba lui Marin Anton, politic vorbind, dar nu putem să nu remarcăm atitudinea constructivă a unora dintre consilierii judeţeni ai PNL în ceea ce priveşte situaţia plăţii salariilor şi a contribuţiilor către salariaţii Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Giurgiu. Ei au oferit, azi, o lecţie despre cum poţi face opoziţie, cerând explicaţii pertinente şi chiar venind cu idei pentru soluţionarea problemelor.

Cu excepţia lui Nicuşor Iacob care, din prea mult zel, considerăm că s-a făcut de râs. Ca niciodată. Şi în faţa colegilor şi în faţa giurgiuvenilor care vor urmări şedinţa la televiziunile locale, pariu!

Cel mai probabil, cu tema învăţată în biroul şefului PNL Giurgiu, Nicuşor Iacob n-a avut pe ordinea de zi decât „demisia!”, „prost management”, strigături şi tot felul de întrebări puse în mod repetat, deşi răspunsurile le primise deja.

Problema cu plata salariilor din DGASPC Giurgiu a fost explicată pe îndelete atât de către directorul economic al CJ Giurgiu, Florentina Stănculescu, de preşedintele Marian Mina, dar şi de directorul Direcţiei menţionate, Dan Sima.

Doar să fii rău-intenţionat sau prost ca să nu înţelegi cât de delicată este situaţia şi că autorităţile judeţene au asigurat, conform legii, sumele pe care trebuia să le asigure.

Iată ce a declarat, la finalul şedinţei, pe pagina sa de Facebook, preşedintele Marian Mina:

„Am convocat, astăzi, o şedinţă de îndată a Consiliului Judeţean Giurgiu. Singurul proiect de hotărâre aflat pe ordinea de zi, în afară de adoptarea procesului verbal al şedinţei anterioare, s-a referit la rectificarea bugetului propriu de venituri şi cheltuieli al judeţului Giurgiu pe anul 2018.

Mai exact, este vorba despre redistribuirea unor sume pentru asigurarea plăţii unei părţi a salariilor angajaţilor din Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Giurgiu. Aşa cum am arătat şi eu şi colegii mei din CJ Giurgiu, dar şi directorul DGASPC, Dan Sima, am făcut, întotdeauna, tot ce ţine de noi pentru a asigura cheltuielile în sistemul de asistenţă socială din judeţul nostru!

Problemele care sunt, din păcate de ani de zile, dar care s-au acutizat în 2018, vin, pe de-o parte, din faptul că, de la nivel central, nu au fost reactualizate standardele de cost, iar pe de altă parte, salariile au fost majorate, însă bugetul alocat a rămas acelaşi.

Aşa cum am precizat în şedinţa de astăzi, s-a ajuns aici inclusiv din cauza unei greşeli de calcul la Ministerul Muncii în ceea ce priveşte suma alocată DGASPC Giurgiu.

Aşteptăm, astăzi, ca, în şedinţa de Guvern, să fie adoptate proiectele privind reactualizarea standardelor de cost, respectiv o rectificare pozitivă. Fără sprijinul autorităţilor centrale, conform legii de altfel, ne este imposibil să rezolvăm această situaţie pe care nimeni nu şi-o doreşte.

Vreau să le transmit tuturor angajaţilor DGASPC Giurgiu faptul că îi înţeleg, că nu este vorba despre rea-voinţă din partea autorităţilor judeţene şi că facem, în continuare, tot posibilul pentru a ajunge, cel târziu în luna ianuarie, la zero cu toate restanţele!”.

În esenţă, acelaşi lucru a fost explicat, pe larg, şi în şedinţa de astăzi. Doar Nicuşor nu pricepea şi repeta ca „papagalul” lui Anton, care-o fi ăla(?!), ce-a învăţat pe de rost ca să-i fie, probabil, lui bine, indiferent cui altcuiva îi este rău.

Remarcăm, totodată, şi atitudinea unora dintre consilierii judeţeni ai PSD Giurgiu, care l-au redus la tăcere, de câteva ori, pe Nicuşor Iacob.

Dan Cristescu: „Dacă susţineţi că vă pricepeţi, ne explicaţi şi nouă cum se face un capitol bugetar? Păi, dacă nu sunteţi specialist, cum vă puteţi exprima pe acest subiect? Eu cred că sunteţi aici pe post de amendament şi mai cred că sunteţi singurul consilier judeţean din ţară care crede că două paralele se intersectează la Ogrezeni”.

 

Mirela Delea: „Domnule Iacob, de ce coborâţi nivelul(discuţiilor, n.r.)? Ce înseamnă pentru dumneavoastră prost management şi care este soluţia dumneavoastră în acest caz? Ştiţi cum ziceau romanii, da? Circ şi pâine. Circ şi pâine, domnule Iacob”.

Aurelia Dobre: „Sunt printre consilierii judeţeni cu mai multe mandate şi vă spun că asemenea probleme, la DGASPC, au fost în fiecare an. Vorbim despre o uzină vie, cu peste 1.000 de salariaţi, cu asigurarea banilor nu doar de salarii, ci şi pentru hrană, medicamente, utilităţi. De ce atâtea discuţii, când noi, aici, ne-am reunit pentru a soluţiona o parte dintre probleme?”

La rândul lor, consilierii PNL Georgeta Mihuţ, Florian Velicu şi Dumitru Gavrilă, tot cu mai multe mandate în CJ Giurgiu, au venit cu propuneri, au cerut explicaţii logice şi au votat pentru rectificarea bugetară.

Nicuşor Iacob s-a abţinut. Adică, a dat un vot negativ asigurării plăţii unei părţi a salariilor celor din DGASPC Giurgiu. Înţelegeţi despre ce vorbim?

Atunci, de ce-aţi făcut circul de azi, domnule Nicuşor, dacă vă abţineţi? În ce parte a dumneavoastră muriţi de grija lor?

Fără alte comentarii…

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.