Platforma online janssen4patients.com, care oferă informații cu privire la simptomele și opțiunile de tratament pentru mai multe afecțiuni, dar și materiale educaționale și articole dezvoltate de specialiști globali în farmacoeconomie, sisteme internaționale de sănătate, politici de sănătate, a fost lansată luni.

Reprezentantul Asociației Pacienților cu Afecțiuni Autoimune, Rozalina Lăpădatu, a afirmat, într-o conferință de presă, că platforma aduce informații corecte, echidistante, inițiativa fiind una lăudabilă.

La rândul său, președintele Federației Asociațiilor Bolnavilor de Cancer, Cezar Irimia, a spus că site-ul este unul benefic și complex pentru pacienți. ”Pacientul fiind informat știe să își ceară drepturile la o medicație corectă. Și medicului îi este mai ușor să comunice cu un pacient 

Scopul platformei online janssen4patients, disponibilă în limba română, este să contribuie la îmbunătățirea cunoștințelor pacienților despre afecțiuni și despre sistemele de sănătate pentru ca aceștia să devină parteneri informați în gestionarea lor prin: acces la educație medicală despre schizofrenie, psoriazis, leucemie limfocitară cronică, mielom multiplu și cancer de prostată, alături de opțiunile terapeutice disponibile.

De asemenea, platforma urmărește și creșterea capabilităților asociațiilor de pacienți din România prin cunoștințe specifice și interconectare, pentru ca acestea să își poată consolida demersurile de reprezentare a intereselor pacienților la nivelul întregului ecosistem de sănătate. 

Platforma online se adresează integrat pacienților și asociațiilor de pacienți, precum și aparținătorilor din țările Europei Centrale și de Est: România, Polonia, Cehia, Slovacia, Croația, Ungaria, Slovenia, Serbia și Bulgaria.

Platforma este creată pentru a oferi într-o formă cât mai clară informațiile cu privire la simptomele și opțiunile de tratament pentru afecțiuni care conduc la un impact semnificativ atât în viața pacientului, cât și a aparținătorilor acestuia.

Tot conținutul este redactat de medici specialiști și tradus în cele 9 limbi aferente țărilor în care platforma este disponibilă.

Sursă: presa centrală

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.