„Am participat ieri, la Bruxelles, la evenimentul de promovare a României în Parlamentul European organizat de către europarlamentarul român Maria Grapini. Doamna Grapini a fost gazda evenimentului cultural dedicat lansării cărții ”România Unită”, scris de autorul american Charles Opson Clark.

Charles Upson Clark a fost un istoric american, profesor la Columbia University, doctor în limba latină la Universitatea Yale (1897), cu studii la München, Roma și Paris. În anul 1919, a acceptat o invitație a Guvernului României și a venit pentru prima dată în România. A mai vizitat România de opt ori, între anii 1921 și 1940. A susținut cursuri și conferințe la universitățile din Chișinău, Timișoara și Cluj. S-a documentat în ceea ce privește geografia, istoria, cultura și arta românească, învățând limba română, fiind ales membru de onoare al Academiei Române.

Evenimentul a marcat importanța istorică a Centenarului pentru țara noastră, oferind tuturor participanților, si nu numai, prilejul de-a descoperi România și istoria sa”, a anunţat ministrul Economiei, giurgiuveanul Niculae Bădălău.

De asemenea, ministrul a notat şi că, în contextul reuniunii Consiliului COMPET, a participat ieri la mai multe întâlniri cu reprezentanții Parlamentului European pentru a discuta prioritățile României în perioada în care țara noastră va exercita Președinția Consiliului UE.

Am avut onoarea să îl întâlnesc pe Președintele Comisiei pentru Piață Internă și Protectia Consumatorului (IMCO) – Anneleen van Bossuyt și pe Președintele Comisiei Industrie, Cercetare și Energie (ITRE) – Jerzy Buzek.

Întâlnirile s-au dovedit fructuoase și utile, deschizând posibilitatea unor colaborări pe viitor, în special în contextul în care pregătirea şi exercitarea Preşedinţiei Consiliului Uniunii Europene reprezintă o prioritate pentru țara noastră.

Deși programul a fost extrem de încărcat, m-am bucurat că am reușit să particip la toate momentele importante ale acestei zile, în inima capitalei Europei”, a scris ministrul Bădălău, pe pagina sa de Facebook.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.