Într-o recentă conferinţă de presă ce s-a desfăşurat la Prefectura Giurgiu, şefii instituţiilor subordonate Ministerului de Interne au prezentat măsurile ce vor fi luate la Giurgiu, în perioada 30 noiembrie- 2 decembrie.

Prefectul Adriana Puţaru a anunţat că, în ceea ce priveşte traficul prin Vama Giurgiu, va exista o cooperare strânsă între autorităţile române şi cele bulgare. „Am întocmit un plan de cooperare între Poliţia de Frontieră, Poliţia Judeţeană, Jandarmerie, Poliţia Locală, prin care am stabilit concret modalităţile de fluidizare a traficului de camioane. În acelaşi sens, pe 15 noiembrie, am avut o întâlnire de lucru cu autorităţile bulgare pentru identificarea şi stabilirea măsurilor comune, dacă vor apărea blocaje în Vama Giurgiu. Va fi încheiat un protocol, fiecare parte asumându-şi responsabilitatea de acţiona, în acest sens, cu maximă celeritate”, a precizat prefectul de Giurgiu.

La rândul său, şeful Poliţiei de Frontieră Giurgiu, inspector şef Florian Răboj(foto sus), a declarat că va dispune toate măsurile aflate în competenţă pentru a fluidiza traficul prin Punctul de Trecere a Frontierei Giurgiu, în perioada mini-vacanţei, dar şi a sărbătorilor de iarnă.

„Va fi suplimentat personalul, atunci când situaţia o va impune şi vor fi folosite toate arterele de trafic. Vom asigura o supraveghere sporită pentru prevenirea migraţiei ilegale, a contrabandei şi a altor fapte ilegale(…). Şoferii au la dispoziţie aplicaţia on-line Trafic Online, de pe pagina de Internet a Poliţiei de Frontieră. Datele sunt actualizate în timp real şi aceste pot ajuta la eventuale reconfigurări ale traseului. De asemenea, le reamintesc giurgiuvenilor care tranzitează Vama Giurgiu că pot semnala diferite aspecte la numărul de telefon 021.95.90”, a spus Răboj.

În cadrul conferinţei de presă, şi şeful Jandarmeriei Giurgiu, colonelul Daniel Ruşanu(foto sus) a prezentat măsurile pe care le va aplica, în perioada 30 noiembrie- 2 decembrie.

Jandarmii giurgiuveni vor fi la datorie în perioada 30 noiembrie – 02 decembrie pentru asigurarea desfășurării în condiții de ordine și liniște publică a manifestărilor religioase, comemorative și cultural-artistice prilejuite de sărbătorirea Sfântului Andrei și Zilei Naționale a României.

Totodată, jandarmii vor acționa pentru menţinerea ordinii publice, în sistem integrat cu structurile de poliţie, în zone de interes operativ din municipiul Giurgiu, orașele Bolintin Vale și Mihăilești, Clejani şi în localităţile din mediul rural aflate pe raza secțiilor de poliție.

Vineri, 30 noiembrie, între orele 08.00-12.00, jandarmii vor fi prezenți la Catedrala Episcopală “Adormirea Maicii Domnului” și la Mănăstirea “Sfântul Gheorghe” din municipiul Giurgiu și la lăcașe de cult din Bolintin Vale, Comana, Drăgănescu și Letca Nouă, unde se estimează prezența unui număr mare de persoane.

Sâmbătă, 01 decembrie, jandarmii vor asigura măsurile de ordine publică pe timpul manifestărilor comemorative și religioase organizate cu prilejul sărbătoririi Zilei Naționale a României și Centenarului Marii Uniri, astfel:

  • ceremonialul religios și depunerea coroanelor de flori la Biserica Eroilor;
  • desfășurarea paradei militare în Piața Tricolorului;
  • masa populară și spectacol cultural-artistic;
  • aprinderea ornamentelor pentru sărbătorile de iarnă;
  • retragerea cu torțe.

Inspectoratul de Jandarmi Județean Giurgiu va fi reprezentat la manifestările dedicate Zilei Naționale a României de Garda Drapelului de Luptă, plutoane pentru defilare, jandarmi pentru depunerea de coroane și gardarea monumentului. La parada militară vor defila și autovehiculele de intervenție ale Jandarmeriei care sunt folosite în misiunile de ordine publică, dar și câinii de serviciu.

De Ziua Națională a României, vor fi asigurate măsurile de ordine publică și în localitatea Malu Spart, pe timpul manifestărilor comemorativ-religioase și cultural-artistice, organizate la școala gimnazială.

La toate activitățile menționate, Jandarmeria Giurgiu va acționa, prin structurile de ordine şi siguranţă publică, pentru creşterea gradului de siguranţă, prevenirea faptelor antisociale şi reducerea timpului de răspuns la solicitarea cetăţenilor sau la producerea unor evenimente”, a spus Ruşanu.

Şeful Poliţiei Judeţene Giurgiu, comisar şef Cătălin Georgescu, a anunţat, la rândul său că, în perioada,  30 noiembrie – 2 decembrie a.c.,  polițiștii giurgiuveni de la ordine publică, poliție rutieră, arme, economic, investigații criminale și de la alte structuri se vor afla în stradă și în proximitatea locurilor unde au loc manifestări publice specifice acestei sărbători.

„Zilnic, patrulele de siguranță publică, pedestre și auto vor acționa pe raza județului Giurgiu pentru prevenirea și combaterea faptelor antisociale.

Polițiștii giurgiuveni vor acționa pentru a preveni tulburarea ordinii și liniștii publice, pentru descurajarea și combaterea infracțiunilor sau a altor fapte antisociale care pot aduce atingere ordinii publice, ordinii de drept, integrității persoanelor și bunurilor acestora, precum și pentru asigurarea desfășurării normale a traficului rutier și pietonal.

Polițiștii giurgiuveni vor acționa în sistem integrat, împreună cu celelalte instituții cu atribuții în asigurarea ordinii și liniștii publice, pentru combaterea infracționalității stradale, a furturilor de și din autoturisme, din buzunare, a tâlhăriilor, precum și pentru identificarea persoanelor și bunurilor urmărite în temeiul legii.

Pentru fluidizarea traficului rutier și prevenirea producerii unor evenimente grave, patrule ale polițiștilor rutieri vor fi prezente pe drumurile naționale, județene, pe principalele artere din zonele turistice și pe traseele de acces către aceste zone. În scopul reducerii riscului rutier, pe lângă prezența activă în trafic, polițiștii vor folosi la capacitate și cu eficiență maximă, aparatura de supraveghere a traficului și măsurare a vitezei de deplasare a autovehiculelor.

Polițiștii rutieri giurgiuveni vor fi prezenți în trafic, la orele de vârf, pentru combaterea excesului de viteză, prevenirea accidentelor și ambuteiajelor rutiere, fluidizarea și controlul circulației”, a precizat Georgescu.

Mini-vacanţa de 1 Decembrie va începe pe 30 noiembrie, de Ziua Sfântului Andrei.

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.