Fost secretar al PNL Giurgiu, încă membru al acestui partid, Ionel Dinu, a convocat, joi, 22 noiembrie, jurnaliştii locali la o conferinţă de presă. Întâlnire a avut drept scop prezentarea de către Dinu a nemulţumirilor sale faţă de actuala conducere a PNL Giurgiu, despre care spune că a instaurat „dictatura” în organizaţia judeţeană.

Ionel Dinu a început conferinţa de presă spunând că s-a „săturat să trăiască între coşmarurile lui Marin Anton şi visurile lui Marian Măroiu”.

„În ultima perioadă, s-au petrecut evenimente destul de dubioase la PNL Giurgiu. Am încercat să identific relaţia Marin Anton-Marian Măroiu inclusiv în opere ale unor mari scriitori. Am început cu Moromeţii, apoi am continuat cu Zorba Grecu, Don Quijote, dar n-am găsit personaje atât de… atipice ca cei doi de la Giurgiu. Acţiunile lor nu au nicio treabă cu PNL, cu politica, ci sunt acţiuni pe persoană fizică sau pentru un grup de interese”, a declarat Ionel Dinu.

El a criticat modul în care a fost stabilit candidatul PNL Giurgiu pentru funcţia de primar al municipiului, susţinând că celorlalţi doi contracandidaţi ai lui Măroiu, Adrian Anghelescu şi Mihai Matei, nu li s-ar fi acordat nicio şansă.

„Cei doi contracandidaţi au îndeplinit, statutar, toate condiţiile. Trebuia să fie lăsaţi să candideze, pentru că nu este important doar votul în Biroul Politic Judeţean, ci poate mai importantă este intenţia de vot a giurgiuvenilor(cu referire la sondajul ce n-a mai fost făcut, n.r.). Astfel, nu a fost încălcat doar statutul partidului, ci şi partea morală, disciplina, deontologia. Lui Marian Măroiu îi era teamă că în PNL sunt alţii care îl vor detrona”, a mai declarat Dinu.

El susţine că şi Anghelescu şi Matei ar fi depus la PNL central declaraţii în acest sens, cererile aferente, dar şi programe de guvernare locală şi strategia de campanie. „Am o informaţie că Măroiu nici nu ar fi avut un program de guvernare, ci ar fi luat unul de la ceilalţi doi şi l-ar fi prezentat în BPJ(…). Acţiunile lui Marin Anton şi Marian Măroiu au atins deja cele mai înalte culmi ale utopiei, ei chiar cred că vor cuceri şi municipiul şi judeţul. Dar le reamintesc că, în condiţiile astea, n-o să obţină nici rezultatul pe care l-a luat PNL Giurgiu la parlamentare”, a zis Ionel Dinu. În ceea ce priveşte condiţiile, el s-a referit la faptul că PNL Giurgiu nu are circa 20 de organizaţii în judeţ, în timp ce PSD şi ALDE sunt şi mai consolidate decât în anii trecuţi.

„Îi atrag atenţia lui Marin Anton şi că, prin tot ce zice la conferinţele de presă, nu face altceva decât să-l crească pe Bădălău. Decât să vorbească despre câini împuşcaţi, mai bine se pune pe treabă şi să nu se mai ia după toate telefoanele pe care le primeşte de la primari…(…). Nu doar că nu avem 20 de organizaţii, dar ne pleacă oameni şi din cele pe care le aveam. Marin Anton şi Marian Măroiu au creat dictatură în partid, nimeni nu mai are voie să vorbească, ai zis ceva, eşti dat afară. Ca exemple, Stănişteanu, Nelu Simion, Gheorghe Ştefan”, a subliniat Dinu.

Tot el a spus că, în opinia sa, Marin Anton ar putea rămâne la şefia PNL Giurgiu până la europarlamentare. „Apoi, în funcţie de rezultat…, dar e greu să obţii rezultate în condiţiile astea. Cred că o să ia mai puţin decât la parlamentarele din 2016”, a mai zis Ionel Dinu.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.