Prefectul judeţului Giurgiu, Adriana Puţaru, a susţinut, miercuri, 21 noiembrie, o conferinţă de presă, alături de şefii instituţiilor subordonate Ministerului de Interne. Unul dintre subiecte a vizat stadiul pregătirii bazelor de deszăpezire a drumurilor naţionale şi judeţene, la nivelul judeţului Giurgiu, pentru sezonul rece 2018-2019.

Pentru deszăpezirea drumurilor naţionale, există un contract- cadru valabil până în 2020 şi altele subsecvente, până pe 21 decembrie 2018. Pentru drumurile judeţene, contractul cadru este valabil până în 2021. În cazul Bazei 1 Sud, la deszăpezire, va acţiona Direcţia Judeţeană de Transport a Consiliului Judeţean Giurgiu. A fost constituită o comisie alcătuită din reprezentanţi ai Prefecturii Giurgiu, Poliţiei Judeţene şi reprezentanţi ai secţiei de drumuri Bucureşti Sud şi ai Consiliului Judeţean. Membrii comisiei au verificat toate bazele, cele şase pentru drumuri naţionale şi trei pentru drumuri judeţene”, a anunţat Adriana Puţaru.

Ea a precizat că toate bazele sunt pregătite pentru intervenţiile specifice sezonului rece, au cantităţi suficiente de materiale antiderapante, atât nisip, cât şi sare. „A fost verificată şi starea de funcţionare a tuturor utilajelor. Nu au fost înregistrate probleme. Suntem pregătiţi pentru a gestiona situaţiile specifice care vor apărea, având în vedere condiţiile meteo din următoarea perioadă. Ne bazăm pe buna colaborare interinstituţională şi sunt convinsă că vom trece cu bine peste iarnă”, a mai spus prefectul Adriana Puţaru.

Cătălina Sfetcu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.