Consiliul Judeţean Giurgiu a găzduit sâmbătă, 17 noiembrie, o întrevedere între preşedintele Marian Mina, europarlamentarul social-democrat Ioan Mircea Paşcu, vicepreşedinte al Parlamentului European, preşedintele Fundaţiei Comber, John Mulligan, şi conducerea Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Giurgiu, la sediul Consiliului Judeţean Giurgiu. De asemenea, a fost prezent şi primarul comunei Izvoarele, Silviu Cazacu.

CLICK PE IMAGINI PENTRU A LE MĂRI!

În cadrul întrevederii, John Mulligan(foto sus) a explicat că prin încheierea misiunii Fundaţiei Comber în România se doreşte impulsionarea autorităţilor de a accesa fonduri europene pentru construirea de locuinţe destinate beneficiarilor sistemului de asistenţă socială. „România este de 11 ani în Uniunea Europeană, astfel că este timpul să facem un pas în spate. Am încredere în administraţia de acum că va reuşi şi în acest domeniu, cu accent pe dezinstituţionalizare”, a subliniat preşedintele Comber.

„Îl asigur pe preşedintele Fundaţiei Comber că vom continua munca începută de voluntarii irlandezi, atât din punct de vedere al infrastructurii, cât şi în ceea ce priveşte procesul de dezinstituţionalizare a beneficiarilor sistemului de asistenţă socială. În acest sens, DGASPC Giurgiu va implementa, în perioada următoare, un proiect european pentru extinderea reţelei de asistenţi maternali. Le mulţumesc celor de la Fundaţia Comber pentru tot ce au făcut în Giurgiu şi sunt convins că ne vor ajuta de fiecare dată când vom avea nevoie de experienţa dumnealor”, a declarat preşedintele CJ Giurgiu, Marian Mina.

Directorul general al DGASPC Giurgiu, Dan Sima(foto sus), le-a mulţumit celor de la Comber pentru tot spriijinul acordat, de-a lungul vremii. „Vă mulţumesc şi pentru decizia de a trece în patrimoniul autorităţilor judeţene ceea ce aţi construit. Toate proiectele de dezinstituţionalizare vor trebui să fie corelate cu eforturile bugetare ale Ministerului Muncii. În ceea ce priveşte reintroducerea sistemului de pregătire a hranei chiar de către beneficiari, aşa cum propuneţi, avem şi aici în pregătire un proiect pe care îl vom pune în aplicare în circa 2 săptămâni”, a subliniat Sima.

Explicând cadrul european ca şi context al încheierii misiunii Fundaţiei Comber în România, vicepreşedinte al PE, Ioan Mircea Paşcu şi-a exprimat convingerea că această decizie va însemna, de fapt, un pas înainte, pentru autorităţile din România de a soluţiona problemele din sistemul de asistenţă socială. „Sunt convins, totodată, că vom avea sprijinul Fundaţiei Comber atunci când le vom cere ajutorul”, a declarat Paşcu(foto jos).

La Giurgiu, Fundaţia Comber a construit, cu voluntari irlandezi, mai multe case de tip familial şi locuinţe protejate, atât în municipiu, cât şi în judeţ.

Asemenea construcţii sunt şi la Izvoarele, iar primarul Silviu Cazacu le-a mulţumit atât celor de la Comber, cât şi autorităţilor judeţene pentru întreg sprijinul acordat în construirea şi funcţionarea acestora.

CLICK PE IMAGINI PENTRU A LE MĂRI!

Text şi foto: Cătălina Sfetcu

 

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.