Unul dintre câinii de serviciu ai Jandarmeriei Giurgiu a participat săptămâna aceasta la examenul de atestare periodică a exemplarelor canine pentru categoria de serviciu patrulare și intervenție. Examenul s-a desfășurat la Centrul Chinologic Sibiu și a constat în probe de disciplină și specializare.

Potrivit unui comunicat de presă al Jandarmeriei Giurgiu, la finalul activității câinele de serviciu Teya a obținut media 9,57 și a promovat la categoria I care atestă o pregătire foarte bună pentru misiunile pe care le are în competență.

„Probele pe care acesta le-a avut de trecut, împreună cu jandarmul care îi coordonează activitatea și se ocupă de pregătirea sa zilnică, au fost:

  1. disciplină: mers alături de conductor; pozițiile așezat și culcat; lăsare / chemare; întoarceri; trecere peste obstacole; reacția la focul de armă;
  2. specializare: căutare în încăperi; prindere a infractorilor și percheziție; apărarea conductorului; intervenție pentru restabilirea ordinii publice.

***

Câinii de serviciu pot participa la misiuni de asigurare, menținere și restabilire a ordinii publice (meciuri de fotbal, patrulări pedestre și auto, asigurarea unor perimetre, etc.), dar pot fi folosiți și pentru căutarea unui infractor în spații deschise sau în interiorul unor clădiri”, este precizat în comunicat.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.