Senatorul social-democrat giurgiuvean Niculae Bădălău a prezentat, săptămâna trecută, în Senat, o declaraţie politică pe această temă.

Redăm şi noi, în rândurile ce urmează, întregul text al declaraţiei.

„Doresc să îmi exprim bucuria că Anul Centenarului oferă prilejul autorităţilor publice naţionale, judeţene şi locale de a organiza activităţi speciale în toate domeniile. Astfel, alături de evenimente artistice, culturale şi sportive, instituţiile din România şi-au îndreptat atenţia şi către mediul înconjurător, către protejarea naturii şi regenerarea acesteia.

În acest sens, săptămâna trecută, a fost demarată la nivel naţional o campanie de împădurire, organizată special cu ocazia Centenarului Marii Uniri, campanie denumită „100 pentru 100”. Iniţiatorul acesteia este Garda Naţională de Mediu care s-a bucurat de sprijinul tuturor instituţiilor cu care colaborează de altfel în acest sector. Partenerul principal al Gărzii de Mediu în noul proiect este Regia Națională a Pădurilor ROMSILVA.

 

Campania îşi propune plantarea a câte 100 de arbori, în zone cu deficit, în toate judeţele ţării. Acțiunile de plantare se realizează prin implicarea celor 43 de structuri teritoriale al Gărzii Naționale de Mediu, cu participarea reprezentanților altor instituții publice, ai societății civile, a elevilor, a cadrelor didactice și a voluntarilor.

 

Campania de împădurire, la Giurgiu, a avut loc vineri, 2 noiembrie, în Ocolul Silvic Giurgiu, unitatea de producţie II, cantonul silvic Mocănaşul, parcela 60. Au participat la activitate reprezentanţii Gărzii de Mediu, ai Agenţiei pentru Protecţia Mediului, Prefecturii, Consiliului Judeţean şi Direcţiei Silvice Giurgiu. Salut, totodată, şi implicarea mai multor elevi de la Colegiul Naţional „Ion Maiorescu”. Prezenţa tinerilor acolo va fi, fără îndoială, ca un imbold pentru adulţi, pentru colegii lor, de a răspunde mereu afirmativ la invitaţia de a participa la asemenea activităţi cu efecte benefice pentru noi toţi.

La Giurgiu au fost plantaţi 100 de plopi euramericani, iar pe lângă marcarea momentului aniversar menţionat, acțiunea a constituit un exemplu de responsabilitate față de mediu. Evenimentul a urmărit, totodată, sensibilizarea publicului larg în ceea ce privește respectul față de natură.

Suntem datori să le asigurăm urmaşilor noştri un viitor într-o lume cu un grad de poluare cât mai redus, cu resurse suficiente, iar acest lucru presupune, în primul rând, conservarea şi protejarea mediului înconjurător, dar şi acţiuni prin care să ajutăm la regenerarea acestuia.

Aşa cum am arătat şi cu alte ocazii, doar aplicarea unor astfel de măsuri, precum campaniile de împădurire, alături de modernizarea infrastructurilor aferente pot reduce semnificativ efectele unor dezastre naturale, şi amintesc acum doar inundaţiile care, în ultimii ani, au lăsat în urmă pagube materiale uriaşe, în multe zone din România.

Felicit autorităţile naţionale şi locale pentru acest tip de activităţi, dar şi pe toţi cei care au folosit timpul lor liber ca să planteze un copac pentru viitor!

Vă mulţumesc!

Senator PSD Niculae Bădălău

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.