Într-un loc mai puţin frecventat de giurgiuveni sau de turişti, deci într-o zonă sălbatică, dar foarte frumoasă, deosebită în toate anotimpurile, vor creşte, de azi, 100 de plopi euramericani, plantaţi de elevi, dar şi de angajaţi ai mai multor instituţii din Giurgiu. Aceasta, în cadrul campaniei „100 pentru 100” demarată, la nivel naţional, de către Garda de Mediu.

La acţiunea de împădurire, ce a avut loc în cantonul silvic Mocănaşu, au participat, aşadar, elevii clasei a X-a E a Colegiului Naţional „Ion Maiorescu”, conducerea Prefecturii Giurgiu, reprezentanţi ai Consiliului Judeţean, ai Agenţiei pentru Protecţia Mediului, ai Gărzii de Mediu, dar şi salariaţi ai Direcţiei Silvice Giurgiu.

„Nu este deloc întâmplătoare această activitate, suntem, să nu uităm, în Anul Centenar şi, astfel, nu întâmpător a fost ales numărul de 100 de arbori pe care îi plantăm astăzi. Iniţiativa, care aparţine Gărzii de Mediu, este mai mult decât lăudabilă. Dacă vreţi, putem să o considerăm o metaforă…Copacul înseamnă viaţă, viitor, regenerare. Prin aceste campanii încercăm să îi determinăm pe oameni să protejeze natura, să ajute la regenerarea acesteia, iar prin implicarea copiilor, dorim să dăm un exemplu. Totodată, ne dorim ca asemenea activităţi să aibă un caracter permanent”, a declarat prefectul de Giurgiu, Adriana Puţaru.

La rândul său, directorul Gărzii de Mediu Giurgiu, Larisa Stocheci, le-a mulţumit tuturor celor prezenţi pentru că au răspuns invitaţiei sale.

„Pentru a marca Centenarul Marii Uniri, Garda Naţională de Mediu şi Regia Naţională a Pădurilor Romsilva au demarat un proiect denumit 100 pentru 100 prin intermediul căruia s-a realizat plantarea a 100 de arbori în toate judeţele. Această activitate nu ar fi fost posibilă fără sprijinul celor de la Direcţia Silvică Giurgiu, le mulţumesc, aşa cum îi mulţumesc pentru prezenţă şi sprijin şi doamnei prefect, dar şi celor de la Asociaţia Prietenii de lângă tine şi elevilor de la Colegiul Maiorescu. Noi dorim ca acţiunea să reprezinte un exemplu pentru toate instituţiile din judeţ. Obiectivul campaniei este acela de a îmbunătăţi calitatea factorilor de mediu, fapt ce îşi va pune amprenta asupra sănătăţii noastre şi a copiilor noştri”, a precizat Larisa Stocheci.

„În fiecare primăvară şi toamnă, desfăşurăm astfel de acţiuni, în perioada dedicată împăduririi tuturor suprafeţelor pe care noi le exploatăm. Astăzi, vom planta 100 de plopi euramericani şi activitatea este realizată în baza protocoalelor de colaborare pe care le avem cu instituţiile reprezentate azi, aici, de către cei prezenţi. Ne aflăm, aşadar, în Ocolul Silvic Giurgiu, Unitatea de producţie 2, cantonul silvic Mocănaşul, parcela 60. Este o zi frumoasă, cu vreme potrivită şi vă dorim spor la treabă tuturor!”, a declarat şi directorul Direcţiei Silvice Giurgiu, Viorel Mitroi(prima foto s- dreapta).

Text şi foto: Cătălina Sfetcu

Mai multe fotografii de la eveniment, AICI: 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.