Pentru a marca Centenarul Marii Uniri de la 1918, Garda Națională de Mediu, în parteneriat cu Regia Națională a Pădurilor ROMSILVA, au lansat proiectul „100 pentru 100“, care are ca obiectiv plantarea a câte 100 de arbori, ca număr simbolic, în fiecare judeţ al ţării. Acțiunile de plantare se realizează prin implicarea celor 43 de structuri teritoriale al Gărzii Naționale de Mediu, cu participarea reprezentanților altor instituții publice, ai societății civile, a elevilor, a cadrelor didactice și a voluntarilor, se arată într-un comunicat de presă al Gărzii de Mediu Giurgiu.

„În judetul Giurgiu, acțiunea de plantare a celor 100 de puieți va avea loc în data de 02.11.2018, în cadrul Ocolului Silvic Giurgiu.

Alături de comisarii Gărzii Naționale de Mediu – Comisariatul Județean Giurgiu, la activitatea de plantare vor participa Doamna Prefect, Adriana Puţaru, elevi ai clasei a X-a E de la Colegiul Naţional “Ion Maiorescu” Giurgiu, şi voluntari ai Asociației „Prietenii de Lângă Tine”.

Pe lângă marcarea momentului aniversar, acțiunea constituie un exemplu de responsabilitate față de mediu, care urmărește sensibilizarea publicului larg în ceea ce privește respectul față de natură”, este precizat în comunicat.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.