Nu poţi, frate, nu poţi ca, sub umbrela dreptului la liberă exprimare, să scrii absolut orice-ţi trece prin cap, să dezinformezi, să calomniezi, să inventezi fapte care, dacă nu există, când va trebui să vii cu dovezi, ajungi să te cam cauţi prin buzunare… Nici măcar sub umbrela pamfletului nu poţi să zici de unu’ că, de exemplu, a făcut o crimă, evaziune fiscală(pentru care NU există niciun proces), e hoţ(pentru care NU există decizie judecătorească), tâmpit(pentru care NU există certificat de la psihiatru), handicapat(pentru care NU există… mă rog, aţi înţeles ideea) etc şi, la sfârşit, să scrii, e, nu mă luaţi în seamă, am glumit şi eu.

Nu aşa ar trebui să fie, dar se întâmplă tot mai des şi cine-o comite s-ar putea să suporte consecinţele. Avem un „caz” care-a „furat-o” de vreo două ori.

Ştiţi prea bine, dar insistăm din bun simţ, sunt nişte minime reguli pe care jurnalist ori blogger trebuie să le respecte, din respect faţă de sine şi de cititori şi ca să fie sigur că e…. sigur şi ca să fie sigur că ceea ce ajunge la cititorii săi se bazează pe ceva. Nu doar pe comenzi date de sponsor ori pe propriile frustrări.

Nu facem lecţie de deontologie aici, dar e bine să ne mai amintim din când în când, ca să nu ne trezim cu „prostia” la tribunal şi să ţipăm, în lipsă de dovezi pro-invenţii sau injurii sau calomnii, că, de fapt, vrea cineva să ne bage pumnu’ n gură…

Preşedintele Consiliului Judeţean Giurgiu, Marian Mina, a câştigat, pe fond, un proces cu I.C.Mandu pe care l-a acţionat în instanţă pentru calomnie.

Urmează judecarea apelului, dar tot e naşpa pentru domnul în cauză şi poate se mai gândeşte dacă se merită… (daunele morale sunt de 5.000 de lei).

Nu de alta, dar e al doilea proces pe care îl pierde, primul fiind cu primarul Nicolae Barbu.

Nu e o bucurie pentru nimeni, Doamne fereşte, dimpotrivă! Poate fi, dacă doriţi, doar o lecţie.

Sigur, nici să strigăm „intimidareeee” nu e cazul, pentru că mai zicem o dată, nu poţi spune chiar orice despre un om, fără să te bazezi pe ceva şi apoi să te smiorcăi că omul se apără!

Aviz şi domnului care striga despre noi că mâncăm rahat cu treaba cu „şantajul”. Nu-i spun numele pentru că el chiar că nu merită niciun fel de reclamă. Dar cine ştie, cunoaşte. Şi pricepe. Tot un fel de „formator de opinie” zice-se, şi bloggeru’ are două procese cu acelaşi om politic. Unul, aşa cum am afirmat, este pentru „şantaj”, ne-a confirmat chiar politicianul menţionat.

Justiţia va decide, aşa cum s-a întâmplat şi acum, desigur, chiar nu ne băgăm la speculaţii.

Între timp, însă, bloggerul recidivează şi mai trosneşte un articol despre o aşa zisă petrecere la care ar fi participat şi Marian Mina şi Niculae Bădălău, cu nişte dosare, nebunii d-astea. Cine ştie, poate domnu’ formator de opinie ori (nu)s-o fi trezit şi-o fi notat ce-a visat ori o fi primit un telefon cu dedicaţie… Dracu ştie. Ori pur şi simplu aşa i-o plăcea domniei sale să inventeze romane politico-poliţisto- filosofice pe care le va aduna, probabil, într-un volum dat gratuit de ziua PNL Giurgiu. Pentru că cei doi pe care i-am numit au dovezi că nu au fost acolo.

Nasol, trist şi îngrijorător.

Alte cuvinte sunt de prisos!

 

Redacţia Giurgiu Net

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.