Conducerea unităţii sanitare giurgiuvene şi cea a Consiliului Judeţean Giurgiu au inaugurat, astăzi, noul cabinet ambulatoriu Oncologie medicală, spaţiile fiind reabilitate, modernizate şi dotate cu sprijinul CJ Giurgiu.

Managerul SJU, Mihaela Raţă, a declarat că spaţiul actual cuprinde două cabinete de consultaţii, un salon cu şase paturi în regim de spitalizare de zi, un birou registrator medical, o cameră pentru pregătire tratament, grupuri sanitare şi o sală de aşteptare spaţioasă. „Toate sunt necesare desfăşurării unei activităţi medicale de calitate ce trebuie să deservească aproximativ 7.000 de bolnavi cu afecţiuni oncologice. Totul a fost posibil datorită demersurilor unităţii noastre, cu sprijinul preşedintelui Consiliului Judeţean Giurgiu, domnul Marian Mina, care, ca de fiecare dată, a răspuns pozitiv iniţiativelor noastre de a îmbunătăţi infrastructura şi serviciile unităţii medicale. Îi mulţumim şi îl rugăm să ne sprijine în continuare”, a spus Mihaela Raţă.

Managerul SJU Giurgiu a precizat, referitor la ambulatoriul Oncologie, că, în realizare noii locaţii s-a ţinut seama de respectarea circuitelor funcţionale, a normelor de igienă, dar s-a dorit şi amenajarea unui spaţiu primitor, modern.

„Prin bunavointa unor oameni altruisti care au donat materialele necesare, noul sediu a fost decorat cu picturi murale realizate de catre angajati ai spitalului in colaborare cu dna Cretu Georgiana-presedinta Asociatiei Bolnavilor de cancer si hepatita din Giurgiu care s-a alaturat cu un grup de voluntari echipei salariatilor nostri. Tuturor le multumim astazi si ii rugam sa fie alaturi de noi in continuare pentru sustinerea demersurilor noastre”, a mai spus managerul Spitalului Giurgiu.

La rândul său, preşedintele Consiliului Judeţean Giurgiu, Marian Mina, a afirmat că meritul este, în primul rând, al conducerii Spitalului Judeţean, dar, totodată, le-a mulţumit pentru sprijin colegilor din aparatul propriu, dar şi consilierilor judeţeni.

“Pacienţii giurgiuveni vor fi trataţi într-un cabinet ambulatoriu de Oncologie medicală modern! Cu sprijinul Consiliului Judeţean Giurgiu, spaţiile au fost reabilitate şi dotate corespunzător. Astăzi, am participat la inaugurarea cabinetului menţionat şi doresc să o felicit pe doamna Mihaela Raţă, director general al Spitalului Judeţean de Urgenţă Giurgiu, pentru că este un manager foarte bun, iar rezultatele se văd. 
Le mulţumesc şi consilierilor judeţeni care, indiferent de culoarea politică, au aprobat toate proiectele pe care le avem pentru Spitalul Judeţean. Unitatea medicală giurgiuveană este o prioritate pentru mine şi pentru echipa mea de la Consiliul Judeţean, şi vom reuşi să facem din acest spital unul modern, 
aşa cum aşteaptă şi cum merită giurgiuvenii”, a precizat Mina.

In cadrul cabinetului ambulatoriu Oncologie medicala se efectueaza consultatii de specialitate de catre cei doi medici angajati ai spitalului, doctorul Onisim Florin medic primar oncologie medicala  si doctor Bratu Alina Catalina medic specialist oncologie medicala, care efectueaza servicii de diagnostic complexe si stabileste conduita terapeutica.

În 2017, numarul consultatiilor acordate au fost de circa 4.100 iar pana la 30.09.2018. s-a inregistrat un numar de 2.993 de consultatii.

„In cadrul structurii de spitalizare de zi se efectueaza tratamente oncologie cu durata sub 12 ore, tratamente suportive pentru pacientii aflati in curs de chimioterapie. O statistica efectuata in decursul anului 2017 ne arata ca numarul de spitalizari de zi s-a ridicat la 987, pe cata vreme in anul 2018, pana la data de 30.09.2018, s-a inregistrat un numar de 828”, a mai spus Mihaela Raţă, în cadrul evenimentul de astăzi.

Obiectivul inaugurat astăzi este doar unul din multele proiecte ale conducerii spitalului, alaturi de  conducerea CJ Giurgiu. „Obiectivele anuntate de domnul presedinte Marian Mina la preluarea mandatului de presedinte al CJ Giurgiu, cu privire la modernizarea si dotarea Spitalului Judetean  de Urgenta Giurgiu, sunt in plin proces de a fi puse in practica in sensul in care vineri s-a reusit depunerea proiectului vizand “Reabilitarea, modernizarea, extinderea si dotarea Ambulatoriu  din cadrul SJU Giurgiu”; alte proiecte deja incepute de Consiliul Judetean Giurgiu in parteneriat cu spitalul sunt reabilitarea si modernizarea Curtii interioare a spitalului, inclusiv iluminat public; “Reabilitare, extindere si dotare corp spital nou C1+C2” unde urmeaza sa se efectueze serviciile de proiectare proiect finantat prin CNI; recuperea cheltuielilor efectuate cu achizitia de aparatura medicala prin intermediul unei finantari prin Banca Mondiala, in parteneriat cu Ministerul Sanatatii”, a mai declarat Mihaela Raţă.

Foto: Cătălina Sfetcu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.