Preşedintele PSD Giurgiu, Niculae Bădălău, a susţinut joi, 11 octombrie, o conferinţă de presă prin intermediul căreia şi-a exprimat opinia cu privire la rezultatul referendumului, dar mai ales opinia legată de prezenţa la vot.

„Referendumul a fost organizat, după ce, la iniţiativa Coaliţiei pentru Familie, au semnat în acest sens 3 milioane de români. Le mulţumesc tuturor celor care s-au prezentat la urne şi n-au fost, totuşi, puţini, vorbim despre aproape 4 milioane de români. Eu am declarat că susţin acest demers şi cred că era un lucru bun dacă era validat. Sunt de părere că „în dormitor” faci ce vrei, dar nu şi pe stradă(…) Aşa cum am mai declarat, cred că întrebarea nu a fost clară, unii cetăţeni chiar nu au ştiut despre ce este vorba, trebuia mai multă informare. Noi, prin structurile de partid, nu am acţionat. Aşa cum aţi văzut, în unele comune prezenţa a fost mai mare, în altele mai mică, a depins de gradul de informare a cetăţenilor. Noi am discutat cu primarii, unii au mers şi le-au explicat oamenilor. Nu a fost o acţiune politică, ci una civică”, a spus Bădălău.

Referitor la costurile referendumului, senatorul giurgiuvean a spus: „Democraţia costă. 3 milioane de oameni au cerut acest referendum, conform legii a trebuit să fie organizat, vă amintesc şi că toate partidele au votat, în Parlament, organizarea acestuia. Nu spun că poporul român aprobă(căsătoria între persoane de acelaşi sex, n.r.), ci eu cred că nu a fost suficientă informare a cetăţenilor în acest caz”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.