Senatorul social-democrat giurgiuvean Niculae Bădălău a postat, pe pagina sa de Facebook, următorul mesaj:

„Am votat inițiativa legislativă privind prelungirea la cerere a vârstei de pensionare a medicilor de la 65 la 67 de ani. Este o măsură gândită pentru a găsi o soluție la problema – ajunsă deja cronică – a lipsei cadrelor medicale din sistemul național de sănătate. Ea completează celelalte măsuri luate deja de Guvern în acest domeniu, printre care menționez: creșterea semnificativă a salariilor, îmbunătățirea condițiilor de muncă, investițiile în dotări și aparatură, creșterea numărului de locuri de muncă, etc”.

Senatorii au adoptat miercuri, cu unanimitate de voturi, un proiect legislativ prin care se dă posibilitatea medicilor de a se retrage din activitate, la cerere, la vârsta de 67 de ani, fără însă a li se afecta dreptul de a beneficia de pensie la vârsta de pensionare.

Proiectul de lege pentru modificarea şi completarea Legii nr.95/2006 privind reforma în domeniul sănătăţii modifică art. 391 alin. (1) după cum urmează:

„Art. 391 . (1). Medicii se pensionează la cerere, la vârsta de 67 de ani, indiferent de sex. Cererea privind menţinerea în activitate până la împlirea vârstei de 67 de ani se depune, de către medic, la unitatea angajatorilor în anul anterior împlinirii vârstei de pensionare şi cu cel puţin 3 luni înaintea datei de împlinire a vârstei de pensionare”, se arată în proiectul de lege.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.