La voievodala Mănăstire Comana din județul Giurgiu au fost inaugurate sâmbătă, 6 octombrie, cu prilejul Centenarului Marii Uniri, trei tunuri care au făcut parte din Artileria Română în perioada 1879-1919, precum și un triptic cu scene care prezintă bătăliile Primului Război Mondial și istoria poporului român, scrie pe site-ul Episcopiei Giurgiu.

Potrivit sursei citate, în debutul evenimentului, grupul de copii „Fluerașii” au intonat Imnul de stat al României, apoi un sobor de slujitori, condus de Arhim. Teodor Șerban, delegatul Chiriarhului nostru la acest eveniment, a oficiat o slujbă de Te Deum, urmată de pomenirea eroilor neamului. De asemenea,  la final mai mulţi actori au au luat parte la o reconstituire a Primului Război Mondial, care a cuprins prezentări de uniforme, arme şi echipament, scene ale luptelor de acum mai bine de 100 de ani.

 

Cu aceasta ocazie, părintele Arhim. Teodor Șerban a semnalat în cuvântul său faptul că „aceste evenimente vor da mărturie generațiilor viitoare despre semnele răstignirii și reînvierii ce pot fi văzute pe trupul istoriei zbuciumate a neamului românesc”.

(…)

În continuare, părintele Arhim. Mihail Muscariu a rostit un cuvânt de bun venit și a prezentat Albumul monografic „Mausoleul Eroilor de la Mănăstirea Comanalansat sub egida România 100, după care a invitat pe cei prezenți să vizioneze cele trei filme documentare care au avut ca temă „Centenarul Marii Unirii”.

 

CITIŢI ÎNTREGUL ARTICOL, AICI: http://episcopiagiurgiului.ro/Stiri/showarticle.php?articleID=5789

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.