Preşedintele PSD Giurgiu, Niculae Bădălău, a explicat, joi, 27 septembrie, în conferinţă de presă, la solicitarea jurnaliştilor, ce s-a întâmplat, de fapt, în cazul “scrisorii celor trei” ce a determinat convocarea celui mai recent Comitet Executiv Naţional al PSD.

“Eu, în ianuarie, am conceput un document ajutat de domnul Adrian Năstase şi mai mulţi consilieri, în care erau emise anumite principii faţă de conducerea colectivă. Consider că, dacă acea scrisoare era dezbătută şi luată în serios, nu mai exista presiunea care a existat la ultimul CEx. Un om politic niciodată nu luptă să-l dea pe altul jos, nu ăsta e principiul. Dacă eşti un om politic şi ţii la partid şi ai o vechime şi experienţă în partid, discuţi principiile partidului, modul cum trebuie să funcţioneze partidul.

Ultima scrisoare care a fost analizată la şedinţă nu a fost pentru a-l da jos pe Liviu Dragnea, ci pentru a genera o funcţionare a partidului mai coezivă, cu principii de transparenţă. Nu ne unim zece inşi să-l dăm pe unul jos, asta nu e politică, e mahala. Erau 16 puncte, cu primul punct nici eu nu am fost de acord, dar, din păcate, am făcut greşeala să plec într-o vacanţă cu familia, care era programată de şase luni, şi cât am fost s-au schimbat anumite principii, în primele discuţii nu au fost, pentru că era foarte clar că eu nu făceam greşeala (…) Eu nu am votat împotriva domnului Dragnea, nu am votat cu grupul pentru că nu era ceea ce gândisem. Aceeaşi poziţie au avut-o şi ceilalţi colegi care au semnat şi care aţi văzut foarte bine că nu şi-au exprimat votul (…) Pe mine ce mă interesa era să avem o dezbatere şi din punctul ăsta de vedere a fost un câştig pentru că a fost o dezbatere de 8 ore şi uitaţi că s-a şi îmbunătăţit activitatea politică”, a declarat, la Giurgiu, senatorul Niculae Bădălău.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.