Ministrul pentru Românii de Pretutindeni, Natalia Intotero, a venit joi, 27 septembrie, la Giurgiu, pentru a lansa şi în judeţul nostru o campanie denumită „Informare acasă! Siguranţă în lume!”. 

Evenimentul, găzduit de Ateneul „Nicolae Bălănescu”, a reunit zeci de primari, reprezentanţi ai Consiliului Judeţean Giurgiu, dar şi cei ai unor instituţii deconcentrate.

CLICK PE IMAGINI PENTRU A LE MĂRI!

Ministrul Intotero a spus despre campania ministerului pe care îl conduce că are ca obiectiv creşterea gradului de informare a românilor cu privire la riscurile la care se pot expune odată cu decizia de a căuta un loc de muncă, un program de studii sau alte oportunităţi în afara graniţelor României.

Totodată, dincolo de informarea cetățenilor cu privire la pericolele muncii la negru sau ale abuzurilor de orice tip, campania își propune retenția și reîntoarcerea românilor în țară.

Am avut plăcerea să particip, astăzi, la evenimentul de lansare, în Giurgiu, a campaniei “Informare acasă! Siguranţă în lume!”, derulată de Ministerul pentru Românii de Pretutindeni. A venit chiar ministrul Natalia Intotero să le vorbească despre proiect primarilor, dar şi altor reprezentanţi ai administraţiei judeţene, locale şi municipale.

Şi Consiliul Judeţean va acorda autorităţilor centrale tot sprijinul pentru ca această #campanie să fie una cu succes în judeţul nostru!

Îi mulţumesc doamnei ministru Natalia Intotero pentru prezenţa la Giurgiu, cât şi primarilor giurgiuveni şi colegilor mei din Consiliul Judeţean pentru participare!”, a declarant preşedintele Consiliului Judeţean Giurgiu, Marian Mina.

La eveniment au fost prezenţi şi senatorii Niculae Bădălău, Cristian Marciu şi deputatul Cristina Elena Dinu.

“Campania Ministerului pentru #Românii de Pretutindeni este, cu siguranţă, necesară, fiind un ghid util pentru cei care vor să trăiască sau să muncească în altă ţară. Prin intermediul proiectului, se doreşte creşterea gradului de #informare a românilor cu privire la riscurile la care se pot expune odată cu decizia de a căuta un loc de muncă, un program de studii sau alte oportunităţi în afara graniţelor României.

Aşa cum arată statisticile, avem circa 10 milioane de români în afara graniţelor. Mulţi dintre ei, plecaţi la îndemnul unor prieteni sau rude, fără a cunoaşte nimic despre ţările în care urmau să trăiască, deveneau #victime sigure, fiind supuşi diferitelor #abuzuri: fie la locul de muncă sau, mai grav, abuzul sexual sau traficul de persoane. Şi nu puţine au fost cazurile sfârşite tragic sau cele în care autorităţile române au fost nevoite să intervină pentru a rezolva aceste conflicte.

Le doresc succes autorităţilor centrale şi locale în desfăşurarea acestei campanii şi mă bucur că am avut ocazia să o revăd pe colega mea Natalia Intotero!”, a spus şi Cristina Elena Dinu, după eveniment.

Cătălina Sfetcu

Mai multe fotografii, AICI: https://www.facebook.com/pg/Giurgiu-Net-Oficial-1869080486709220/photos/?tab=album&album_id=2236507723299826&__xts__%5B0%5D=68.ARA42e2DvCJHLf5wukSdBTl5lwRz4KmNp1phpN6hCCPDIRl-Dbo5KwmN2baVKhLuhyxuytNo068s-9bk4G1kU60OqTJH9pzSFC_1wntdOT322qOOLrzOhSxCBVhM9dZItes2x2sdKRNtrjdrDXI1oWaBIqkEGk7vAEcWXOJUkSjkAzS3sDAklw&__tn__=-UC-R

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.