Preşedintele PSD Giurgiu, Niculae Bădălău, a fost întrebat, în conferinţă de presă, joi, 27 septembrie, cum comentează declaraţiile şefului de la PSD municipal, Nicolae Barbu, cu privire la Conferinţa Judeţeană unde au avut loc alegeri interne.

În primul rând, Niculae Bădălău a anunţat că astăzi a fost constituită Comisia de Etică în cadrul PSD central care va analiza şi va lua o decizie în cazul celor trei contestaţii depuse privind organizarea evenimentului menţionat.

„Rezultatul alegerilor a fost validat în Comitetul Executiv Naţional. Avem trei contestaţii(una a organizaţiei municipale a PSD Giurgiu, alta a organizaţiei orăşeneşti Mihăileşti şi o alta a deputaţilor Alexandru Andrei şi Răzvan Cuc, n.r.). Comisia de Etică a fost constituită, vor analiza şi eu sunt convins că vor da soluţia corectă. Văd că toată lumea citeşte statutul, e specialistă în statut, numai că îl şi interpretează. Comisia de Etică va analiza şi va decide”, a spus Niculae Bădălău.

Întrebat cum comentează declaraţiile lui Barbu potrivit cărora ar fi avut o „înţelegere” cu Dragnea, liderul PSD Giurgiu a spus că nu are „blaturi” cu nimeni, iar Liviu Dragnea este preşedintele PSD, respectă acest lucru. „Nu ştiu la ce înţelegeri se referă. Înţelegere avem, purtăm dialog, avem permanent discuţii. Un partid e viu, vin idei, propuneri, se discută. E greu pentru cei care nu fac parte efectiv din viaţa politică să analizeze”, a spus Niculae Bădălău.

(Într-un articol viitor, vă vom prezenta declaraţiile lui Niculae Bădălău pe tema „scrisorilor” şi a ultimul Comitet Executiv Naţional al PSD Central)

Revenind la Nicolae Barbu, Bădălău l-a contrazis. „Este extrem de diplomat şi chiar dacă spune că nu este politician, îl contrazic, este un politician extrem de versat(…). Suntem un partid democratic, fiecare are personalitatea sa, ideile sale şi doresc să îi cer scuze pentru două lucruri. Într-adevăr, m-am exprimat greşit, nu şi-a dat demisia (înainte de primul mandat, n.r.), ci am convenit împreună că soluţia era să îl excludem ca să poată candida. Îi cer scuze şi pentru că nu l-am ascultat când am făcut lista pentru parlamentare. A avut perfectă dreptate în privinţa a doi dintre cei pe care a spus că nu îi susţine… A avut perfectă dreptate”, a zis Niculae Bădălău, referindu-se, desigur, la Alexandru Andrei şi Răzvan Cuc.

Tot despre cei doi, preşedintele PSD Giurgiu a completat: „De la Alexandru Andrei, sincer, nici nu aveam pretenţii, dar de la Răzvan Cuc aveam pretenţii, mai ales că a ajuns unde a ajuns, chiar am crezut că a înţeles politica. Mi-ar plăcea să aibă un simţ al măsurii în declaraţiile pe care le face”, a subliniat Bădălău.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.