Ce nu i-a mai convenit dumnealui, dintr-o dată, Dumnezeul politicii ştie, dar indiferent de motiv, să te apuci să loveşti aşa în cel care te-a dus cel mai sus cât poţi fi vreodată, cu nişte arme despre care nimeni nu ştia că le ai, asta poate înseamna să fii un tânăr şi pofticios „politician”.

De fapt, se pare, un cam (prea) tânăr parlamentar de Giurgiu, ajuns unde este datorită celui pe care-l beşteleşte acum şi a echipei acestuia, pentru că nu i-a dat, probabil, toate funcţiile de pe planeta asta, postează pe pagina sa de Facebok un mesaj care face să se zbârlească părul de pe capetele tuturor celor care cunosc adevărul. Sigur, mesajul a atins maximum de meschinărie politică, asta ca să nu zicem ipocrizie, dar, totodată, e atât de mişto, că dacă schimbăm numele, ajungem la un autoportret reuşit.

Hai să vedem originalul şi, apoi, hai să facem „mutările”:

 

 În OGLINDĂ:

Caragiale s-ar fi simțit mai ceva că peștele în apă în aceste zile, în peisajul politic de la noi, de un ridicol inimaginabil… Aici unde dușmanii politici își zâmbesc și par prieteni și unde oamenii fără caracter se erijează în maeștrii moralității, verticalității și revoluționarii PSD-ului. (bună de tot asta, n.r.)
Culmea este că despre un “ilustru politician”, deputat, instalat în multe alte funcţii de PSD Giurgiu se pot spune atât de multe, mai puțin că are caracter.
Niculae Bădălău l-a girat în momente cheie pentru că mai apoi, același deputat, cu agendă proprie și cu planuri de mărire fără seamăn, să îi plănuiească lovitura de grație, supărat fiind că nu a pus mâna pe funcţia la care visa atât de mult.
Știu că în politică nu poate fi vorba despre sentimente, sau de resentimente, dar cu siguranță este despre “oameni“ și verticalitate.
Deputatul în cauza, cu probleme de imagine(vezi presa centrală), este cel mai vocal PSD-ist când vine vorba de vulnerabilitățile liderului Niculae Bădălău, deși chiar el, deputatul, are câteva „dosare” de care se pare că a scăpat, culmea, închise peste noapte.
Eu știu și am trăit pe pielea mea cuvintele lui Nicolae Iorga, cel care spunea că „sunt succese care te înjosesc și înfrângeri care te înalță!”, dar nu pot accepta ipocrizia ridicată la rang de artă politică!
Sunt de acord că e nevoie de o analiză la sânge și de curățenie în politică, dar dacă ea se va face atunci ar trebui să fie aplicată echidistant pentru toți și apoi să avem pretenția de-a vorbi despre pașii de urmat în PSD.

Eeee, aşa mai vine de-acasă, nu?

Domnule deputat, când îi sărutai, aplecat, senatorului toate părţile, de câteva ori pe zi, nu mai era „lipsit de caracter”, nu mai era cu „probleme de imagine”, n-avea „dosare”? Dacă-l ştiaţi aşa şi muriţi acum de ruşine cu el, de ce l-aţi lăsat să vă facă om mare, mare de tot? Un strop de ruşine pentru asemenea mesaje o exista? Sau chiar credeţi că sunteţi atât de priceput, încât, de fapt, „dumneavoastră” l-aţi făcut mare pe Bădălău, „dumneavoastră” aţi pus PSD Giurgiu pe picioare şi aţi salvat ţara şi judeţul de la criza economică de dreapta(cu care cochetaţi din nou, se zice, că poate, cine ştie, o mai pica vreo… ceva)?

Doamne fereşte!

RDac(ţ)ia

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.