Preşedintele interimar al PSD Giurgiu, Niculae Bădălău, a ieşit, miercuri, 12 septembrie, în conferinţă de presă, cu precizări privind Conferinţa Judeţeană de mâine în care vor fi alegeri pentru conducerea Organizaţiei Judeţene a PSD Giurgiu.

Întâlnirea senatorului cu presa locală vine după ce, anterior, tot azi, a ieşit în conferinţă de presă preşedintele de la PSD municipal, Nicolae Barbu, care a susţinut că întrunirea de mâine nu ar fi „statutară”.

Niculae Bădălău îl contrazice şi aduce mai multe argumente. „În urma Comitetului Executiv Judeţean din 10 septembrie, s-a stabilit organizarea pe 13 septembrie a Conferinţei Judeţene. În statutul PSD, o conferinţă judeţeană este stabilită de CEX, convocat de o treime dintre membri sau de preşedintele intermar, adică de mine, în acest caz. La CEX au participat 68 din cei 76 de membri, ceilalţi opt nici nu mai erau membri ai PSD. Toţi primarii au fost prezenţi şi hotărârile au fost adoptate cu 62 de voturi pentru, 5 împotrivă şi o abţinere”, a spus Niculae Bădălău.

El a amintit faptul că la Comitetul Executiv Central al PSD s-a decis ca astfel de conferinţe judeţene ale partidului să fie organizate între 10 septembrie şi 10 octombrie 2018. „Ţinând cont că pe 7 octombrie vom avea referendumul pentru familie, am hotărât să facem Conferinţa Judeţeană cât mai repede ca să avem timp să organizăm referendumul. Era normal ca fiecare să îşi dea cu părerea, asta este democraţia, dar votul pentru stabilirea datei conferinţei a fost covârşitor. Nu s-a încălcat statutul cu nimic!”, a spus Bădălău.

Preşedintele PSD Giurgiu a precizat că a discutat cu Nicolae Barbu despre modul în care delegaţii de la municipiu pot participa la Conferinţa Judeţeană.

Aceasta, având în vedere că Barbu a spus azi că nu ar fi avut timp să facă acest lucru şi nici să-şi reorganizeze filiala, mai ales că trei organizaţii locale(OL) s-au desfiinţat, iar într-un alt caz preşedintele unui OL a decedat.

„Nu e corect ca dintr-o organizaţie cu oameni cu ştate vechi în partid, aceştia să nu aibă posibilitatea să îşi aleagă conducerea pentru că aşa spune Barbu(…). Eu sunt şocat de declaraţiile domnului Barbu referitor la organizaţiile locale, dacă ştia aceste lucruri de ce nu a făcut reorganizarea până acum?”, a declarat Niculae Bădălău.

Referitor la numărul de delegaţi din partea PSD municipal, senatorul giurgiuvean a precizat că acesta a fost stabilit în baza unor criterii precum rezultatele la ultimele alegeri, membri ai organizaţiei respective şi populaţia localităţii, în general. „Sunt criterii stabilite de Comitetul Executiv Naţional. Aşa a ieşit numărul de 48 de delegaţi de la municipiu. Oricum, o să avem reprezentanţi de la Tineret, de la OFSD, OPSD, care sunt de la municipiu”, a subliniat preşedintele PSD Giurgiu.

Niculae Bădălău a menţionat că, per total, la Conferinţa Judeţeană de mâine vor fi 400 de delegaţi.

„Ştiţi că îl respect pe domnul Barbu, dar consider că argumentele lui sunt lipsite de fond. Cel mai mult m-a deranjat afirmaţia lui că l-aş mai fi exclus eu odată din partid. Ştim cu toţii foarte bine că, atunci când s-a făcut USL, de la nivel central s-a stabilit ca Lucian Iliescu să fie candidat USL din partea PNL la Primăria Giurgiu. Domnul Barbu a plecat din PSD, pentru că voia să candideze şi, la înţelegere cu mine, şi-a dat demisia, dar a fost sprijinit de toată organizaţia municipală a PSD Giurgiu. Acum să vii să spui că eu te-am exclus, mi se pare total nepotrivit”, a mai spus Niculae Bădălău.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.