Gata, mă, s-a-ntors, deocamdată, „salvatorul”- zis şi Săgeată- în învăţământul giurgiuvean şi s-a şi umplut FB-ul cu pupincuriştii de serviciu care răsuflă uşuraţi că, deh, o să rupem, de-amu’, tot la toate examenele! Slavă Cerului, Doamne Îţi Mulţumim! Ave Maria! Hahaha.

Cine -o să fie pe primul loc? Giurgiu, Giurgiu… De parcă n-avuserăm timp ca să ajungem aici şi înainte de calificativul cu pricina… De ce nu s-a întâmplat? E, draci, toţi ceilalţi sunt de vină, mai puţin „salvatorul”.

Până atunci, însă, până la minunea de a nu mai fi primii din coadă, în învăţământul giurgiuvean- zic oameni de bine- s-ar cam fi reintrodus teroarea. În şcoli ar fi reapărut ameninţările, presiunile şi teama de a gândi cu voce tare.

Cine-l ştie pe Săgeată bine susţine că, sub imaginea unui ,,băiat bun”, s-ar ascunde, de fapt, un om fără scrupule, doar cu mari ambiții, avid de a-și atinge țelurile prin orice mijloace. Ca-n orice poveste, şi la noi, pe acest drum și-a şi găsit cea mai fraieră victimă…un Curcan!

Aşa că, transmit aceiaşi oameni de bine şi de încredere, după spectacolul cu strigături, cum îi şade bine unui „politician”, pe care l-a făcut nea „Curcan” cu privire la marele succes în instanță obținut de Săgeată ( anularea ordinului de ministru), acesta din urmă revine…. de pază, urmărește precum un gardian (tot respectul pentru gardieni, dar el…fără bun simț și tact) din prima zi oamenii când vin la serviciu, colegi pe care i-ar fi jignit, i-ar fi făcut chiar să plângă, deci ar cam pune presiune pe toată lumea din instituție… Profi, ce să zicem?!

Cine ştie şi mai multe vine cu precizarea că ‘mnia Sa ar fi revenit cu scop politic precis de la Curcan: să distrugă și să denigreze tot ce se normalizase de o perioadă de timp. Mai zice-se că „salvatorul” ar avea în gând doar răzbunare pe care ar vrea să o îmbrace, vezi Doamne, sub haina dreptății…să pună ordine în instituție că, fără capacitatea lui de leader, s-a oprit totul în loc, nimic nu a fost bine făcut, bine că s-a întors, altfel ce făcea județul ăsta?

Furia, frustrările copilăriei(zic specialiştii), mizeriile politice pe care le-ar face  cei doi mai sus menționați, de o perioadă de timp, ar veni peste toate abuzurile pe care le-ar fi făcut ani de zile tocmai…Săgeată! Moaaaa şi pfoaaa. Cum s-ar zice, ,,Omul” cam uită lipsa respectării metodologiei în nenumărate rânduri (explicația publică folosită…,,că așa vrea povestitoru’!), documentele care au dispârut din instituție deși aveau numerele de înregistrare (există dovezi și au fost folosite de oamenii nedreptățiți!), numeroasele plângeri pe care le-a avut la minister în toți acești ani în urma cărora a fost evaluat împreună cu ,,echipa sa” ( o pupăză blondă ștearsă!). Dar, cum zicea Curcanul, evaluarea a fost nedreaptă…hai nu zău, că nu ți-a convenit lu’ matale, nu?

Și, să vă enumărăm câteva „interese”( cuprinse ad-litteram într-o scrisoare primită la redacţie de la unii foarte nemulţumiţi din domeniu), că tot vorbea ieri Curcanul de ele, pe care le are Săgețel mai nou în instituția pe care el crede că o conduce (părerea unanimă a subordonaților este, ne-au zis mai mulţi, că de fapt e un nesimțit, dar oamenii se tem de răzbunarea lui ca să i-o spună direct, speră să plece el singur sau ajutat de minister ca să scape de calvar…nici cei care îl slăvesc în prezența lui nu îl mai vor, e doar teatru ce fac cu el): „- Săgeată ar proteja o nevastă de jurnalist (pe interes personal), omul având legaturi cu justiția l-ar ajuta direct…. Femeia este pensionată și complet inactivă, prezentă, mai nou, la ședințele din cadrul instituției ca ,,observator”…; – Săgeată umilește /face să plângă o tânără colegă numită cu decizie în instiție și venită cu aprobare de la minister, spunându-i că nu are ce căuta acolo și comportându-se mizerabil ținând-o pe holurile instituției 3 zile (un mare gentleman, bărbat adevărat!) – Săgeată nu ar permite menționarea punctelor de vedere diferite de ale lui în registrele ședințelor (o tânără colegă îi spune că face ilegalități și cere să se menționeze că nu este de acord cu ce se întâmplă, dar…tanti G. care scrie procesul verbal e foarte ascultătoare că vrea funcția caldă, ea carte nu mai știe după atâția ani și nu mai poate reveni la catedră, deci ascultă orbește și încalcă drepturile oamenilor….succes tanti G.!) – Săgeată ar încalca legea flagrant interpretând în stilul propriu metodologiile, numai ca să iasă prost pentru adversarii lui direcți, nu îl interesează altceva (cu asta facem un alt articol curând); – Săgeată e furios și nu mai ține cont că promovările subordonaților se fac pe profesionalism și merite, le-ar face doar pe interese, dar…..dă pe alții că fac măgării, pe care, de fapt, EL LE-AR FACE! Ca la grădiniță -,, Nu eu, Doamna, colegul a făcut asta, să îi frângem gâtul colegului!” – Săgeată linge urechea Curcanului zi de zi, îl înveninează, îl instigă și îl minte rău de tot că, deh, Curcanul nu le are decât pe parte administrativă și nici acolo prea bine, ca să își poată el atinge scopurile, dă-l naibii de Curcan, ce dacă își frânge gâtul politic, nu mai poate el, el și-a văzut sacii în căruță! – Săgeată știe că e terminat, dar nu se lasă, mai vrea un pic pe cai, să mai stoarcă oamenii de energie și …de altele, dacă se mai poate! Face rău de dragul răului?! – Săgeată dorește să fie ascultat orbește, nu contează dacă va face rău și altora apropiați lui, toată lumea semnează la unison, altfel…,, așa vă trebuie, să lucrați sub presiune, așa ați ales!”

Săgeată ar trebui să îl anunțe pe Curcan că nu a avut scris calificativul ,,Foarte bine” ci doar ,,Bine” și că hârtia cu calificativul vine doar de la București, nu și pleacă către… haha! – Săgeată ar trebui să îi spună Curcanului că cel numit în funcție de conducere la 4 nu a fost niciodată manager la Economic (ar fi fost umilit constant și nedreptățit și supus unor mari presiuni de Săgeată care acum e atât de turbat…îi este TEAMĂ!) – Săgeată, frica naște monștri, reumanizează-te, e păcat, ești încă tânăr, sau mă rog, rămâi așa, poate așa îți stă ție bine, dar trezește Curcanul! că spune mari prostii! Nu îl mai lăsa, bre, să se facă așa de râs!”

 

Acest material este redactat în baza unui articol primit la redacţie. Din motive lesne de înţeles, semnatarul/ii doreşte/sc să rămână anonim/i.

Redacţia

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.