Când nu se bat între ei, mai şi râd, să ştiţi! Unii de alţii, dar mai mult unii de alta. Chicotesc, îşi dau coate, îşi muşcă limba, dau ochii peste cap. E maximă distracţie, ne şoptesc surse, când ia cuvântul şefa doamnelor liberale, la şedinţele PNL Giurgiu. La conferinţele de presă ne-am convins singuri.

Cu grele aere de Margaret Thatcher, dar injust ajunsă- din distribuitor de porcării anti-PSD pe Facebook- o nedorită bosişoară la OFL, degetul mic al lui Anton şi „decît” capătul de sus al unei frustrate peniţe, duamna din fotografie însufleţeşte întrucâtva niştre întruniri altminteri anoste şi fără scop.

Adică, sigur, dacă nu zboară scaune prin sediu sau n-are nimeni chef de îmbrânciri pe scări, pumni în barbă ori discuţii care n-au nicio legătură cu Giurgiu sau PNL Giurgiu, oamenii cu umor din partid o „invocă” pe tanti la o şedinţă… foarte spirituală, ce-i drept. Se duc, deci, cu veselie, cum s-ar duce la stand-up comedy, fără să plătească prea mult la intrare.

Este evident că ea nu prea ştie asta, dar el da. Şi, se zice că, printre semne discrete făcute în mod repetat cu ochiu’ drept, de zici că are atac cerebral multiplu, cu degetul arătător aşezat specific deasupra buzei mari, în semn de: taci, dragă, odată!, el nu poate decât să-i facă nişte texte pe Facebook. A la Margaret Thatcher, of course!

Că tre’ să pară mare, nu? Cu o condiţie: să n-o pună dracu’ să le şi citească în vreo conferinţă de presă sau la vreo şedinţă de partid, că atâta muncă devine egală cu zero. Aproape că mi-e milă, pe cuvânt!

În plus, vorba românului: râde ciob de oală spartă, tot el mai şi face mişto de premier, de adeversarii politici ai şefului său, pentru tot felul de greşeli. Doar că iubi îi cam bate la cur, la asta, pe toţi. De mică.

Şi când, în şedinţe, susţin sursele cu pricina, nu mai ştie ce scria în programul scris de iubi, încurcată şi emoţionată(că ea are voie!) ar striga, oftând ca un foarte bine pregătit om politic pentru funcţia aia:

-Iubiii, hai, mă, subtitrează-mă! Sau măcar fă d-alea, semne d-alea din limbajul surdo-muţilor, ca la jurnalul TVR! 

Unde eşti, tu, Caragiale, că-ţi dădea Giurgiu un personaj adevărat, de nu s-a mai pomenit.

*Acesta este un pamflet şi trebuie tratat ca atare :))

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.