Subprefectul judeţului Giurgiu, Adriana Puţaru, şi reprezentanţi ai mai multor instituţii subordonate au susţinut, luni, 20 august, o conferinţă de presă prin intermediul căreia au prezentat măsurile ce vor fi luate, în judeţul nostru, în perioada următoare, pentru prevenirea răspândirii pestei porcine africane. Aceasta, după ce un focar a fost depistat în judeţul Ilfov.

Astfel, Puţaru a anunţat că principala măsură ce va fi aplicată se referă la închiderea tuturor târgurilor de animale din judeţ. În plus, vor fi filtre în trafic, echipajele fiind alcătuite din poliţişti, dar şi din specialiştii Direcţiei Sanitar-Veterinare Giurgiu. Controalele vor fi intensificate şi la Vama Giurgiu, dar şi la graniţa cu judeţul Ilfov, iar jandarmii giurgiuveni vor fi şi ei la datorie.

“Și la nivelul județului Giurgiu au fost intensificate măsurile pentru a împiedica răspândirea pestei porcine africane, Jandarmeria fiind implicată în activitățile desfășurate de instituțiile cu atribuții de control în domeniul sanitar-veterinar.

Astfel, în perioada 28 iunie – 20 august, jandarmii au participat la 40 de acțiuni în cooperare cu aceste instituții:

  • 16 acțiuni în comisii mixte de control, formate din reprezentanți ai Inspectoratului de Poliție al Județului Giurgiu și Direcției Sanitar Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor Giurgiu, în târgurile săptămânale din localitățile Dobreni, Călugăreni și Bolintin Vale;
  • 8 acțiuni în comisii mixte de control, în colaborare cu Direcția Sanitar Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor Giurgiu, în Târgul Anual Tradițional de Sfânta Maria;
  • 16 acțiuni în colaborare cu Direcția Silvică Giurgiu, pe raza Ocoalelor Silvice Comana și Bolintin Vale.

La aceste activități au participat peste 100 de jandarmi, nefiind constatate încălcări ale legii, în sfera de competență a Jandarmeriei”, a spus şeful Jandarmeriei Giurgiu, colonel Daniel Ruşanu.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.